Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Beépítetlen önkormányzati ingatlanok értékesítése versenytárgyaláson

Budapest Főváros XIX. Ker. Kispest Önkormányzata a 69/2016. (II.18.) Ökt. határozat alapján nyilvános pályázatot hirdet a tulajdonában lévő 1191 Budapest, Lehel utcai 4 beépítetlen ingatlan értékesítésére versenytárgyalás keretében, licitálásos eljárással.

 licit

A versenytárgyalásra jelentkezés határideje: 2016. április 18. 17 óra.

A versenytárgyalás időpontja: 2016. április 19. 9 óra.

A versenytárgyalás helye: Bp. XIX. Polgármesteri Hivatal Vagyongazdálkodási és Városüzemeltetési Iroda (1195. Bp. Városház tér 18-20. B épület III. emelet 103. szoba)

A pályázatra jelentkezhet, illetve a versenytárgyaláson részt vehet:

Azon, a cégnyilvántartásba bejegyzett jogi személy, jogi személyiséggel nem rendelkező gazdasági társaság, természetes személy, illetve több társaság vagy természetes személy együttesen, amely a hatályos magyar jogszabályok értelmében ingatlan tulajdonjogát megszerezheti, köztartozása az önkormányzattal, bármely intézményével vagy kizárólagos tulajdonában álló gazdasági társaságával szemben fennálló tartozása nincsen, nem áll végelszámolás, csőd- vagy felszámolási eljárás, adósságrendezési eljárás hatálya alatt, és az erről szóló nyilatkozatát a pályázattal együtt benyújtja.

A licitáláson való részvétel feltétele a jelentkezési lap kitöltése és az ajánlati biztosíték beérkezése legkésőbb a licitálás kezdetéig. A pályázó az ajánlati biztosítékot a Tulajdonosnak az OTP Bank Rt-nél vezetett 11784009-15519009-06530000 számú letéti számlájára átutalással köteles megfizetni. A nyertes pályázó esetében a befizetett ajánlati biztosíték a vételárba beszámításra kerül, azonban ha a szerződés megkötése a nyertes pályázónak felróható, vagy érdekkörében felmerült más okból hiúsul meg, az ajánlati biztosítékot elveszti, az a Tulajdonost illeti meg. A jelentkezést visszavonni, személyesen, írásos nyilatkozatban, a jelentkezési határidőig lehet. Az a jelentkező, aki a licitáláson a licitálás megkezdéséig nem jelenik meg, a befizetett bánatpénzt elveszíti.

Cégek esetében az aláírásra jogosult, vagy érvényes meghatalmazással rendelkező vehet részt a versenytárgyaláson. Az aláírási címpéldány vagy aláírás minta eredeti példányát kell mellékelni a jelentkezési laphoz.

Amennyiben az ajánlattevőt meghatalmazott képviseli, a legalább teljes bizonyító erejű magánokiratba foglalt meghatalmazást a kiírónak a versenytárgyalás megkezdése előtt át kell adni.

Magánszemélyek a személyi okmányaikkal igazolhatják magukat.

Jelentkezési lap (pdf)

A Tulajdonos a versenytárgyalási felhívás visszavonásáról a versenytárgyalás megkezdéséig dönthet, amelyről a versenytárgyalás megkezdése előtt kell írásban vagy a versenytárgyalás időpontjában, szóban, jegyzőkönyvbe rögzítetten tájékoztatást adnia az ajánlattevőknek.

Az ingatlanok meglévő állapotukban, beépítetlen ingatlanként kerülnek meghirdetésre.

A kikiáltási árról 100 000 Ft-os lépcsőkben felfelé történik a licitálás.

A versenytárgyalás közjegyző közreműködésével kerül lebonyolításra.

A Tulajdonos az ajánlati biztosítékot a licitálást követően a nem nyertes pályázók részére 8 munkanapon belül kamat felszámítása nélkül visszafizeti.

A Tulajdonos kizárja azt, hogy a szerződés a versenytárgyalás nyertesével a kihirdetéssel létrejön. A nyertes pályázó a licitálástól számított 30 napon belül köteles megkötni az adásvételi szerződést. Amennyiben a nyertes pályázó az adásvételi szerződést határidőben nem köti meg, a Tulajdonos a versenytárgyaláson részt vett, következő legmagasabb ajánlatot tevővel kötheti meg az adásvételi szerződést.

Az ajánlattevő ajánlati kötöttsége a versenytárgyalás napját követően 30 napig tart.

Az ingatlanokra a Magyar Államnak és a Fővárosi Önkormányzatnak elővásárlási joga van. A nyertes pályázóval történő szerződéskötéstől számított 3 munkanapon belül Tulajdonos kezdeményezi a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-nél és a Fővárosi Önkormányzatnál, hogy az elővásárlási jogukról mondjanak le, és erről ilyen értelmű írásbeli nyilatkozatot tegyenek.

Fizetési feltételek: A győztes pályázó a szerződéskötést követő 45 napon belül köteles a teljes vételárat megfizetni.

A pályázatról előzetesen érdeklődni, a jelentkezési lapot átvenni, illetve leadni a Bp. XIX. Polgármesteri Hivatal Vagyongazdálkodási és Hasznosítási Iroda, 1195. Bp. Városház tér 18-20. B épület III. emelet 107. szobában lehet. Tel.: 06-1-347-4527, 06-1-347-4522

A meghirdetett ingatlanok adatai:

1. Lehel u. 6., Hrsz.: 162236, 810 m2, Kivett, lakóház , udvar

2. Lehel u. 8., Hrsz.: 162237, 762 m2, Kivett, lakóház, udvar

3. Lehel u. 10., Hrsz.: 162238, 800 m2, Beépítetlen terület

4. Lehel u. 12., Hrsz.: 162240, 1012 m2, Kivett, lakóház, udvar, gazdasági épület

Összesen: (3384 m2, ebből közterületre leesik: kb: 134 m2) 3250 m2

A Lehel u. 12. szám alatti ingatlanból egy kb. 4,7 m-es sáv az Attila u. tervezett szélesítésébe esik bele. A leeső közterületre a telekalakítási eljárást a nyertes pályázónak kell elvégeznie a szerződéskötést követő 6 hónapon belül. A licitálás kiinduló árának meghatározásakor a közterületbe kerülő terület értéke levonásra került, a nyertes pályázó a 3250 m2 összterület tulajdonjogát szerzi meg. A telekalakítás befejezéséig a 162240 hrsz.-ú ingatlan vonatkozásában osztatlan közös tulajdon jön létre az önkormányzat és a vevő között.

 

Tulajdoni viszonyok: mindegyik ingatlan 1/1 arányban a Budapest Főváros XIX. ker. Kispest Önkormányzat tulajdona. Az ingatlanok per és tehermentesek, kivéve az alábbiak szerinti vezetékjogokat:

Az ELMÜ Hálózati Kft. vezetékjoga van bejegyezve a Lehel u. 6 -nál 15 m2, a Lehel u. 8-nál 9 m2, a Lehel u. 10-nél 11 m2, a Lehel u. 12-nél 27 m2 területre.

Közművek: összközműves

A művelési ág váltás beépítetlen területre a Lehel u. 6.,8. és 12. szám alatti ingatlannál folyamatban van.

Övezeti besorolás: I-XIX/Z1 (városias, jellemzően zártsorú beépítésű, sávszerű intézményterület)

A legnagyobb beépíthetőség 75%, az építmény magassága maximum 18 m lehet, a szintterületi mutató:3,0. A legkisebb kialakítható telek nagysága: 1000 m2

A 4 db ingatlan egy tételben kerül értékesítésre.

A licitálás kiinduló ára:112.122.000,-Ft+27%ÁFA=142.394.940,-Ft.

Ajánlati biztosíték 11.212.200,-Ft., (a nettó kiinduló ár 10%-a)

Budapest, Főv. XIX. ker. Kispest Önkormányzata
Gajda Péter, Kispest polgármestere