Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Piaci üzlethelyiség bérbeadása

Budapest Főváros XIX. ker. Kispest Önkormányzat VAGYONKEZELŐ MŰSZAKI SZERVEZETE bérbeadásra hirdeti az Önkormányzat tulajdonát képező, a Budapest, XIX. ker. Gutenberg körúti Piacon lévő üres üzlethelyiséget.

Általános feltételek

Jelentkezhet gazdálkodó, karitatív tevékenységet folytató szervezet, természetes és jogi személy, intézmény. A jelentkezést írásban kell benyújtani, melynek tartalmaznia kell:
a) a pályázó nevét, címét, a bérbevétel célját, a tevékenység folytatására feljogosító egyéni vállalkozói igazolvány, gazdasági társaság esetén a cégkivonat másolatát,
b) a pályázó nyilatkozatát arról, hogy a hirdetményi feltételeket elfogadja,
c) a pályázó azon nyilatkozatát, hogy a vele kötendő bérleti szerződésben foglaltak teljesítésére közokiratban kötelezettséget vállal, továbbá vállalja az okirat elkészítésének költségeit.

A hirdetményre jelentkező természetes személy, vagy szervezet a bérbevételi szándék írásbeli közlésével egyidejűleg köteles a VAMÜSZ 11784009-15519188 számú bankszámlájára a bérlemény hirdetményben szereplő havi bérleti díjának megfelelő összeget ajánlati biztosíték címén befizetni. Amennyiben a jelentkezéssel érintett áruda vonatkozásában a bérleti szerződés megkötésére sor kerül, úgy az ajánlati biztosíték a bérleti díjba beszámít. Amennyiben a hirdetményre jelentkező és a VAMÜSZ között a bérleti szerződés megkötésére a jelentkező elállása miatt nem kerül sor, úgy a hirdetményre jelentkező az ajánlati biztosítékot elveszti, annak visszatérítésére nem tarthat igényt. Ha a bérleti szerződés megkötésére a VAMÜSZ, vagy az Önkormányzat érdekkörébe tartozó ok miatt nem kerül sor, úgy a VAMÜSZ az ajánlati biztosíték kamatmentes összegét a szerződéskötés meghiúsulásától számított 15 napon belül a hirdetményre jelentkező részére visszafizeti.

Az a jelentkező, aki más önkormányzati tulajdont bérel, vagy használ és egy hónapnál nagyobb díjhátraléka van, vagy jogviszonyát a saját hibájából 30 napon túl nem rendezte, kizárásra kerül. Az az ajánlattevő is kizárásra kerül, amellyel a korábban fennállt bérleti jogviszonyt az önkormányzat bérleti díj tartozás miatt felmondta, illetve amelynek tagja és/vagy ügyvezetője olyan cégben volt tag/ügyvezető, amelynél kizárásnak lenne helye.

A helyiségeket játékterem, zajos műhely, ipari tevékenység céljaira használni nem lehet, továbbá használó köteles a helyi jogszabályban meghatározott piaci rendet betartani. A helyiségek megtekintett műszaki állapotban és felszereltséggel kerülnek bérbeadásra, mely állapotot felek az átadáskor külön adatlapon rögzítik. Bérlő a bérelt helyiségben a tevékenységéhez szükséges átalakítási és egyéb felújítási munkálatokat saját költségén is csak a bérbeadó írásos engedélyével végezhet. A helyiség visszaadása esetén – külön megállapodás hiányában - a bérlő köteles az eredeti állapot saját költségén helyreállítani. A bérleti díjon felül fizetendő a helyiségben mérhető közüzemi szolgáltatások díja, valamint a piac üzemeltetési költségeinek az árudát terhelő arányos része.

A helyiségek után a Budapest, XIX. ker. Önkormányzat tulajdonában lévő piacokról és vásárokról szóló Üzemeltetési Szabályzat értelmében a szerződés megkötése előtt egyszeri térítési díjat, valamint 6 (hat) havi bérleti díjnak megfelelő összegű óvadékot kell megfizetni. A bérleti jogviszony bármely okból történő megszűnése esetén az egyszeri térítési díj nem jár vissza. Az óvadék elkülönített számlán kerül letétbe. A bérleti jogviszony megszűnése esetén bérlő az óvadékot egy összegben, kamatok nélkül visszakapja abban az esetben, ha bérleti és közüzemi díj tartozása nincs, és a helyiséget rendeltetésszerű használatra alkalmas állapotban adja le. Amennyiben a bérlő a bérleti/helyhasználati szerződést az aláírástól számított 1 (egy) éven belül felmondja, vagy a közjegyzői okiratot a megadott határidőre nem adja át a bérbeadónak, az óvadékra nem tarthat igényt.

További információ:

Vagyonkezelő Műszaki Szervezet Budapest, XIX. ker. Ady Endre út 7. tel.: 347-4535, 347-7435, e-mail: vamusz@kispest.hu; vagy Piacüzemeltetési Csoport, Kossuth tér Piaccsarnok tel.: 282-9486. A helyiségek megtekintését a Piacüzemeltetési Csoport munkanapokon 7-16 óra között, előzetesen egyeztetett időpontban tudja biztosítani. A bérbevételi szándéknyilatkozatot írásban kell benyújtani a Vagyonkezelő Műszaki Szervezetnél, a fenti címen. A jelentkezés határideje a hirdetmény visszavonásáig folyamatos. A versenytárgyalás időpontja többes jelentkezés esetén az érvényes nyilatkozatok beérkezését követően minden hónap második hétfőjén 13 óra 30 perckor a VAMÜSZ hivatali helyiségében.

Bérbevételi szándéknyilatkozat leadása:

A jelentkezést az ajánlati biztosíték befizetését igazoló bizonylat másolatával együtt írásban, a Vagyonkezelő Műszaki Szervezetnél, Budapest, XIX. ker. Ady Endre út 7. szám alatt kell leadni.

A bérbe vehető üzlethelyiség:

Gutenberg körúti Piac W/2. számú áruda
Rendeltetés: áruda (üzlethelyiség). Használat a piacüzemeltetési szabályzat szerint
Alapterület: 47 m2
Műszaki állapota: átlagos, belső karbantartás szintű helyreállítás szükséges
Közműellátás: villany, víz, csatorna
Bérleti díj: 88.924,- Ft/hó (ÁFA mentes)
Óvadék: 533.544,- Ft
Egyszeri térítési díj összege: 352.500,- Ft
A helyiség bérlete határozott időtartamra, 5 évre szól.

Budapest XIX. Kerület Kispest Önkormányzata
Vagyonkezelő Műszaki Szervezet