PROGRAMAJÁNLÓ  2018. október 31.
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Börzék hónapja a KMO-ban

Két nagyszabású börzét is láthatnak a látogatók novemberben a KMO-ban: 11-én, vasárnap 9.00 órától Nemzetközi Rovarbörzét, november 17-én, szombaton 9.00 órától Ásvány- és ékszerbörzét rendeznek.

 rovar

rovarbörzén az érdeklődők bepillantást nyerhetnek a rovarvilág csodálatos változatosságába. Gyönyörködhetnek a világ minden tájáról származó rovarok, lepkék színpompás látványában, élő állatok mellett preparátumokat is láthatnak a standokon. A kiállításon csodálatos trópusi lepkék számtalan faja mellett, különböző ízeltlábúakkal is megismerkedhetnek a börzére látogatók, sőt meg is vásárolhatják őket. Ezek az állatok könnyen tarthatóak és szaporíthatóak, s az eladók örömmel segítenek hasznos tanácsokkal, az otthoni tartással kapcsolatban. Évek óta külföldről is érkeznek kiállítók a magyarok mellett.

 Az ásvány- és ékszerbörzén közel ötven hazai gyűjtő és kiállító mutatja be gyűjteményét: szebbnél-szebb ásványokat, különlegességeket, ősmaradványokat, drágaköveket és a belőlük készült ajándéktárgyakat, ékszereket láthatnak és vásárolhatnak a látogatók. Hazai kiállítók, gyűjtők és ékszerkészítők legszebb darabjai kerülnek bemutatásra a közönség és más gyűjtők számára.

ko8

A börzék megrendezésével a KMO Művelődési Ház célja, hogy felhívja az emberek figyelmét a természeti kincsek és állatok védelmére, Földünk ritkaságainak megőrzésére az utókor számára. Célunk, hogy ez a mondanivaló minél több gyerekhez, felnőtthöz jusson el – minél többen jöjjenek el a rendezvényekre.