PROGRAMAJÁNLÓ  2019. január 11.
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A magyar kultúra napja

A magyar kultúra napja alkalmából 2019. január 16-án, szerdán 18 órától Berecz András Kossuth-díjas népi mesemondó műsorát láthatják és hallhatják az érdeklődők a KMO Művelődési Házban, míg 19-én, szombaton 17 órától Szállj költemény! címmel a Theatrum Hungaricum zenés irodalmi estjét tekinthetik meg az érdeklődők a Templom téri református templomban. 1989. január 22-én ünnepelték először a magyar kultúra napját hazánkban. A kézirat tanúsága szerint 1823-ban ezen a napon tisztázta le Kölcsey Ferenc a Himnusz kéziratát.

kultura-napja2019 

A KMO Művelődési Ház évek óta megemlékeznek a jeles napról. Január 16-án, 18 órától az eredeti műfajt képviselő Kossuth-díjas művészt, Berecz András mesemondót láthatja és hallhatja a közönség a KMO-ban. A művész előadásmódja, ízes beszéde, szép hangja elvarázsolja a hallgatóságát. Bízunk abban, hogy Berecz András műsora méltó megemlékezést ad a magyar kultúra sokszínű világának megünneplésére.

Idén rendhagyó módon a Kispest-Központi Református Templomba is invitáljuk az érdeklődőket, hiszen január 19-én, 17 órától Szállj költemény! címmel zenés irodalmi összeállítást szervezünk, melyben magyar költők verseit adják elő a Theatrum Hungaricum társulat művészei.

Berecz András estjére jegyek még kaphatók a KMO Művelődési Házban.
A Theatrum Hungaricum előadásán való részvétel díjmentes.

KMO 

berecz-andras

szallj-koltemeny