NYOMTATVÁNYOK - ÜGYLEÍRÁSOK  2024. január 18.

Ebösszeírás - Ebösszeíró lap

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény előírásai alapján a Kispest közigazgatási területén tartott négy hónaposnál idősebb ebek tulajdonosai/tartói nyilatkozni kötelesek.

Az Ebösszeíró lapot kitöltve az alábbi elérhetőségek egyikén kell eljuttatni a Kispesti Polgármesteri Hivatalhoz.

A kitöltött adatlap(ok) benyújtására a következő kézbesítési módok állnak rendelkezésre:
- Személyesen leadva (a nyomtatott és kitöltött adatlapot). Munkaidőben a Budapest Főváros XIX. Kerület Kispest Polgármesteri Hivatal főportáján. (Nyitvatartási idő: H: 8.00-18.00, K-Cs: 8.00-16.30).
- Postai úton. Cím: Budapest Főváros XIX. Kerület Kispesti Polgármesteri Hivatal (röviden: Kispesti Polgármesteri Hivatal) Zöldprogram Iroda 1195 Budapest, Városház tér 18.-20.
- Ügyfélkapun keresztül https://uj.kispest.hu/ugyintezes/e-ugyintezes az ASP-IGAZ-EA Ebösszeíró lap kitöltésével.
- E-papíron a kitöltött ebösszeíró lap feltöltésével.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy e-mailben benyújtott adatlapok fogadására nincsen lehetőségünk!

Ebösszeíró lap (pdf)

Ebösszeíró lap (doc)

Ezúton az állatok és lakókörnyezetünkben élők, szeretteik egészségének megóvása érdekében szeretnénk felhívni figyelmüket a felelős állattartásra, a veszettség elleni védőoltás és a megelőzést biztosító előírások betartásának fontosságára is.

Ebösszeírással kapcsolatos teendők:
Az ebtartóknak és tulajdonosoknak bejelentési kötelezettsége van. A korábbi ebösszeíráskor bejelentett ebeket ismételten be kell jelenteni. Annak érdekében, hogy a nyilvántartás aktuális információkat tartalmazzon, az ebösszeírást követően is kötelesek az adatokban bekövetkező változásokat (pl.: tulajdonoscsere, új tartási cím, az állat elpusztult) a változás bekövetkezésétől számított 8 napon belül írásban bejelenteni.
Felhívom a Tisztelt Ebtartók figyelmét, hogy az adatszolgáltatási kötelezettség elmulasztása állatvédelmi bírságot vonhat maga után. A bírság legkisebb összege az állatvédelmi bírságról szóló 244/ 1998. (XII.31.) Korm. rendeletben foglaltak alapján 30.000 Ft. Jogi személy és más gazdálkodó szervezet esetén 90.000 forint állatvédelmi bírsággal büntethető.

Azonosító chip:
Az ebek azonosító chippel jelölése kötelező. 2013. január 1. napjától négy hónaposnál idősebb eb csak transzponderrel (chippel) megjelölve tartható, ezért kérjük, hogy a még meg nem jelölt ebeket szíveskedjenek állatorvosuknál bechippeltetni.

Veszettség elleni oltás:
A veszettség a vadon élő és a házi emlősállatok mellett az emberi egészségre is komoly veszélyt jelent, ezért hazánkban a kutyák számára, minden három hónaposnál idősebb kutya esetén a veszettség elleni védekezés részletes szabályairól szóló 164/2008. (XII. 20.) FVM rendelet 4. § (1) alapján az évente 1x-i veszettség elleni védőoltás kötelező.