HÍREK  2023. szeptember 24.      551
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Ünnepelt a Kertváros

Tizenkettedik születésnapját ünnepelte a Kispest Kertvárosi Közösségi Egyesület (KKKE). Az évforduló alkalmából számos programot, versenyt szerveztek a Kertvárosi Közösségi Házban, valamint a Csíky utcai játszótéren szombaton.

Ünnepelt a Kertváros
A képre kattintva galéria nyílik. (17 kép)

Az eső ellenére jó hangulatban telt a délelőtt, sokan ellátogattak a Kertvárosi Közösségi Házba és a Csíky utcai játszótérre. Több kategóriában – bogrács, torta/sütemény, valamint rajz – rendeztek versenyt szombaton. Öt csapat mérte össze főzőtudományát, rotyogott a bográcsban a csülkös pacal, a sertéspörkölt, a babgulyás, a borjúpaprikás és a marhagulyás. Kilenc, finomabbnál finomabb desszertet kóstolhatott meg a négytagú zsűri – köztük Vinczek György alpolgármester. A KKKE a megalapítása óta eltelt 12 év során számos program szervezésével segítette a kertvárosban élők vidám és tartalmas kikapcsolódását, közösséggé kovácsolódását. A születésnapi rajzversenyre olyan képeket várt az egyesület, amelyek egy-egy ilyen emlékezetes eseményt, közös programot örökítenek meg.

A megmérettetések mellett számos kísérőprogram várta a családokat, az érdeklődőket. Volt csocsó, darts, pingpong, csillámtetoválás, arcfestés, gyerekbüfé, egy 4D-s VR szimulátorgép és kreatív homokképeket is lehetett készíteni.

Nagyszabású programsorozattal készülünk a továbbiakban is, hiszen nyertünk egy pályázaton, melyet a Fővárosi Önkormányzat írt ki a Budapest 150 keretében. Jövő év júniusáig több rendezvénnyel, például mozivetítéssel, kiállítással készülünk – mondta el Patek Gábor, egyesületi tag.

Franca Tamás, a KKKE elnöke arról mesélt, hogy folyamatosan, naponta tartanak különféle programokat a közösségi házban a jógától kezdve a matematikai korrepetáláson át, a zenés foglalkozásokig. Próbálnak minél szélesebb programpalettát felmutatni az itt élőknek, már több mint száz tagot számlál az egyesület, de várják, hogy minél többen – köztük fiatalok is – csatlakozzanak, és tovább erősödjön a közösség.