HÍREK  2024. május 25.      351

Futás és gyermeknap a Kertvárosban

Gyermeknapot, hetedik alkalommal futást és még esti utcabált is szervezetett a Kispest Kertvárosi Közösség Egyesület (KKKE) szombaton.

Futás és gyermeknap a Kertvárosban
A képre kattintva galéria nyílik. (21 kép)

Már hetedik alkalommal rajtolt el a hagyományos kertvárosi futás a Csíky utca–Temesvár utca sarkától. A kisgyerekek a Csíky utcai játszóteret kerülték meg, a nagyobbak és a felnőttek 3 kilométert futottak a Kertváros utcáin. Franca Tamás, a KKKE elnöke oklevéllel köszönte meg Gajda Péter polgármesternek az évek óta tartó támogatást.

A futást követően a felújítás alatt álló játszótér helyett ezúttal a Kertvárosi Közösségi Ház környezetében rendezték várták programok a gyerekeket. Volt kincskeresés, bábelőadás, többféle ügyességi játék, arcfestés, ugrálóvár, kézműveskedés – a kreatív programokban a Mohamanó Élményműhely Alapítvány működött közre.

Vinczek György alpolgármester arról beszélt lapunknak, hogy a Covid után nagyon megélénkült a közösségi élet a Kertvárosban, az egyesület egyre több programot szervez az itt élőknek, ezúttal csatlakoztak a Budapest 150 programhoz. Az utcabál újdonság, az egyesület este is próbálja megmozgatni a közösséget.

Késő délután Franca Tamás megnyitója után lesz fotókiállítás, utcabál tánccal, este Weisz Viktor és Sándor Évi koncertjével. Késő este DJ Leonardo gondoskodik a jó hangulatról.