HÍREK  2018. június 18.      1,212
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Ősszel indulhat a Sherwood átalakítása közösségi erdővé

Újabb egyeztetést tartottak ma a Vak Bottyán út és a gyorsforgalmi út közötti kiserdő, a „Sherwwod” sorsáról a Városházán. Gajda Péter polgármester, Vinczek György alpolgármester, Dódity Gabriella, Ferenczi István és Teknős Ferenc önkormányzati képviselők, Bernát Péter a Polgármesteri Kabinet Iroda vezetője és Brázainé Bierbauer Tácia, a Zöldprogram Iroda munkatársa, valamint a tulajdonos Pilisi Parkerdő Zrt. képviselői vettek részt a megbeszélésen.

Ősszel indulhat a Sherwood átalakítása közösségi erdővé
A képre kattintva galéria nyílik. (5 kép)

Kispest polgármestere elmondta lapunknak, a mostani találkozón az áprilisi egyeztetésen kiválasztott koncepció kidolgozott változatának bemutatása volt a téma. Ez az a terv, amely a legtöbb fát, így lombfelületet biztosítja majd a parkerdőben. Mintegy 30.000 négyzetmétert érint a koncepció, a tervek szerint augusztusban-szeptemberben indulhat a munka, amelyet a Pilisi Parkerdő végez az erdészetre vonatkozó jogszabályok szerint.

Megtudtuk, első lépésben kivágják az akácosokat – az értékesebb faállományhoz nem nyúlnak –, majd új fákat telepítenek, és amint felnőnek a facsemeték, újra kialakulna a zártlombos terület. Ezt követheti együttműködési megállapodás megkötése.

A területen – lakossági kéréseket is figyelembe véve – többek között kialakítanak napozórétet, kutyasétáltatásra kijelölt területet és kutya akadálypályát, sétányokat, futókört, napozódombot, fa játékokat és fitneszeszközöket.