CIVIL, EGYHÁZI ÉS NEMZETISÉGI HÍREK  2024. április 02.      214

Radnóti-díjat kapott Iványi Miklós

Az antirasszista világnapon, március 21-én adták át az idei Radnóti Miklós antirasszista díjakat. A díjazottak között volt Iványi Miklós, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség kispesti lelkésze. A díjakat Hanti Vilmos, a MEASZ és a FIR (Ellenállók Nemzetközi Szövetsége) elnöke, a MÚOSZ Kül- és Biztonságpolitikai Szakosztályának vezetőségi tagja adta át az Angyalföldi József Attila Művelődési Központban.

Iványi Miklós 2001 óta szolgál Kispesten, a metodista gyökerű, Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség lelkészeként. Felesége tanár, kilenc gyermekük van. Egy olyan gyülekezetet vezet, amely az 1970-80-as években állami, és a vele kollaboráló egyházi vezetés üldöztetése miatt elvesztette a templomát, és vezetője, Iványi Gábor az utcán tartotta istentiszteleteit hét éven át. Iványi Miklós 2021-ben lett Kispest díszpolgára.

Kispestről Gajda Péter polgármester 2015-ben, néhai Szonderik Gyula, a MEASZ XIX. kerületi szervezetének elnöke 2017-ben, Losó Györgyné Melinda, a Romák Felzárkóztatásáért Egyesület elnöke 2022-ben kapott Radnóti-díjat.

2024. évi díjazottak: Droppa György közgazdász, Egységes Diákfront, Hidvégi B. Attila újságíró, Iványi Miklós lelkész, dr. Karsai Dániel alkotmányjogász, Kiss Ambrus általános főpolgármester-helyettes, dr. Komáromi István előadóművész, M. Lengyel László újságíró, Para-Kovács Imre újságíró, Sárosi Attila szerkesztő, dr. Somos András újságíró, ügyvéd, V. Naszályi Márta polgármester, Zelenka Pál gépészmérnök

A Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetségének (MEASZ) elnöksége által 2000 februárjában alapított elismerés, amely a társadalmi élet különböző területén tevékenykedő bármely magánszemélynek odaítélhető, aki „munkásságával, véleményformáló kiállásával, személyes példamutatásával fellép a rasszizmus, az antiszemitizmus, és a kirekesztés bármely formája ellen." A díjat megkaphatja valamely szervezet és település is. 

ivanyi miklos02