KÖZLEMÉNYEK  2021. június 05.
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Szakrendelések új helyen, a Laboratórium és a Tüdőgondozó működése

Tisztelt Kispesti Lakosok! Kedves Betegeink!

Tájékoztatom Önöket, hogy az Egészséges Budapest Program keretében és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával 2021. június 7-től megkezdődik a Kispesti Egészségügyi Intézet Egynapos Sebészetének kialakítása.

- Az Intézetbe történő bejutás kizárólag a főbejáraton keresztül lehetséges.

- A hátsó, Petőfi utca felőli személybejárat a Raditecbe vizsgálatra érkező betegek számára áll nyitva.

A munkálatok megkezdése és a kivitelezési terület felszabadítása érdekében, az Intézeten belül számos terület újult meg és került áthelyezésre:
- A szakrendelések és a szolgáltatások nagy részének elérhetősége nem változott.
- A földszinten változatlanul működik a Betegirányító, a Laboratórium és a Büfé.
- Az Információs pultnál egy egészségügyi dolgozó is segít a tájékoztatásban.
- A Foglalkozás-egészségügyi rendelés – az oltási időszak alatt – a Berzsenyi utca 3. sz. alatt lévő rendelőben található.

Az I. emelet – Büfé felőli – oldalfolyosóján a teljes mozgásterápiás részleget helyeztük el.
- A Masszázs a 104. és 102. sz. szobákban.
- Az Ortopédia a 106. sz. szobában található. A Gyógycipész szolgáltatása is itt érhető el.
- Kialakítottunk egy új Gyógytorna termet a 101. sz. szobában.
- Az I. emeleten – a személylift felőli – oldalfolyosóra költözött a Bőrgyógyászat, a 152. 153. és 154. sz. szobákba.
- A Nőgyógyászat a 157. és a 162. sz. szobákban maradt
- Az Onkológia pedig a 163. sz. szobában kapott megújult területet.
- Az I. emeleten történt változásokat az ajtókon már megjelenítettük. Az egyéb, I. emeleten található betegellátó területek – Háziorvosi szolgálatok, Neurológia, Szemészet, Reumatológia, Gyógytorna – változatlanul üzemelnek a régi helyükön.

A II. emeleten – a személylift felőli – oldalfolyosóra költözött a Sebészet, a 235. és 235/1. sz. szobába. Az Urológia a 236. sz. szobában, és a Gasztroenterológia a 237. és a 237/1. sz. szobában kapott helyet. Ugyanitt található átmeneti időre a Családvédelmi szolgálat.
- Korábban már a II. emeletre – a végleges helyére költözött, megújulva – a Kardiometabolikus ambulancia, a 201. sz. szobába.
- A II. emeleten történt változásokat, az ajtókon már megjelenítettük.
- Az egyéb, II. emeleten található betegellátó területek a középfolyosón és a teherlift felőli oldalfolyosón – Belgyógyászat, Kardiológia, EKG, Angiológia, Dietetika, Röntgen, Ultrahang, Csontsűrűség mérés és panoráma röntgen – változatlanul a régi helyükön üzemelnek.

A III. emelet – személylift felőli – oldalfolyosója teljes egészében lezárásra kerül a kivitelezési munkálatok miatt. Az építési területre belépni veszélyes, ezért TILOS!
- Az egyéb, III. emeleten található ellátási egységek a középfolyosón és a teherlift felőli oldalfolyosón – Fül-orr-gégészet, Audiológia, Gyermekkardiológia, Gyermekpulmonológia, Felnőtt- és Gyermekfogászat – működését nem érinti változás.

A liftek zavartalanul használhatók.

1. Laboratóriumi illetékesség:
Észrevételek érkeznek hozzám a Laboratóriummal kapcsolatban, illetve a Google-értékelés is Intézetünk felületén jelenik meg. Már korábban is tájékoztattam Önöket, és a honlapunkon is megtalálható, hogy a Laboratórium a Synlab keretében működik. Ezért nincs közvetlen ráhatásom a szervezeti egységünkbe nem tartozó Laboratórium működésére. Kérem, hogy észrevételeiket a jövőben illetékességből a kispest@synlab.com email címen szíveskedjenek megtenni a leggyorsabb válasz, és intézkedés érdekében!

2. A Tüdőgondozóban várhatóan hosszabb időre kiesett két orvos kolléga az ellátásból.
Ezért kérem, hogy belátva ezt a váratlan és nehéz helyzetet, kellő türelemmel éljenek az időpont egyeztetés lehetőségével! Ennek legcélszerűbb formája a telefon megkeresés mellett, az e-mailben történő kommunikáció. Sürgős ellátás a háziorvosa által történő telefonos konzultáció útján valósulhat meg, amennyiben a rendelőintézeti ellátási szintet elegendőnek gondolja, az egyébként célszerű fekvő intézmény sürgős betegellátó osztályára (SBO-ra) történő irányítás helyett.

3. Előjegyzési lehetőség oltásra:
E helyen is biztatom Önöket arra, hogy amennyiben nem regisztráltak eddig oltásra, kérem, tegyék meg! Hiszen biztonsággal az oltás jelentette védelemben tudunk teljes értékű szabadsággal élni és utazni. Mára sokféle oltóanyag áll rendelkezésre Intézetünkben is. A Pfizer egy ideje nem érhető el nálunk, ezért aki azt szeretne, kérem, kövesse a Dél-Pesti Centrum Kórház hetente megnyíló webes időpont foglaló lehetőségét az oltopont.dpckorhaz.hu felületen!