KÖZLEMÉNYEK  2022. február 02.

Kisállattetemek elszállítása

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló 2008. évi XLVI. törvény 19. § (2) a)-b) bekezdése értelmében az elhullott állat ártalmatlanná tétele (ha annak tulajdonosa nem ismert) az elhullott állat fellelési helye szerint illetékes önkormányzat, közúton a közút kezelőjének kötelező feladata.

tetemszallitasbudapesten

Ezért Kispest Önkormányzata és a POLISZ Biztonsági Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. (POLISZ KFT.) között létrejött szerződés keretében a kft. gondoskodik a kerület közterületein, továbbá a kerületben lakók ingatlanjaiban, bérleményeiben kedvtelésből tartott elhullott állatok és egyéb kisállatok tetemeinek elszállításáról és ártalmatlanításáról.

A szolgáltatás a lakosság számára díjmentes, azt az önkormányzat önként vállalt feladatként saját költségvetéséből finanszírozza. Az elszállítást a bejelentést követő 24 órán belül elvégzik.

A POLISZ Kft. az alábbi elérhetőségeken fogadja a bejelentéseket:
telefonszám (0-24 óra): 06-1/358-0526
e-mail: info@poliszkft.hu, diszpecser@poliszkft.hu

Kérjük, hogy segítve munkájukat, a bejelentésekben a lehető legpontosabban szíveskedjenek megjelölni a tetemek fellelési helyét (kerület, utca, házszám és a helyszín pl. úttest, zöldsáv, stb. pontos megjelölése).

Valamint amennyiben a közterületen elpusztult állatot észlel, azt a további elérhetőségeken jelezheti:
Budapest Főváros XIX. Kerület Kispesti Polgármesteri Hivatal, Zöldprogram Iroda:
ldprogram@kispest.hu, tel: 06-1/3474-526

Elpusztult eb esetén kedvence elhullását (az állat hatósági nyilvántartásból törléséhez) állatorvosának és a Zöldprogram Irodának is jelezze.

Zöldprogram Iroda