KÖZLEMÉNYEK  2022. május 31.
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

In memoriam Szücsné Juhász Csilla

A Kispesti Árnyas Óvoda vezetője a múlt héten hunyt el. Szücsné Juhász Csillát az önkormányzat saját halottjának tekinti. Temetése 2022. június 13-án 11 órakor lesz a Kispesti Új Temetőben.

 szucsne-juhasz-csilla

Szücsné Juhász Csilla 1962. 04.22-én született Budapesten. A Budapesti Tanítóképző Főiskolán szerezte óvónői végzettségét 1984-ben. A jelenlegi Mese-Vár óvodában kezdte pályáját 1980-ban, majd a XVIII. kerületben dolgozott 2004-ig. Azóta irányította a Kispesti Árnyas Óvodát. A három Wekerletelepi telephelyen működő óvoda motorja volt, 2019-ben tervezte a nyugdíjba vonulását, de végül az intézmény további vezetése mellett döntött, vezetői megbízása 2024. július 31-ig szólt, ez a 4. vezetői ciklusa volt.

Az óvodában 2008-tól támogató környezetet teremtett az autizmussal élő gyermekek számára. Hivatásának tekintette, hogy minél magasabb színvonalon segítse kibontakoztatni a gyermekek képességeit. Az elfogadást és az egymás iránti toleranciára való nevelést kiterjesztette a szülői közösségre is. Munkatársait inspirálta, segítette, mentorálta, ha kellett a végsőkig küzdött értük. 2015-óta mesterpedagógusként, közoktatási szakértőként segítette a fiatal pedagógusokat.  Szakmai életútjának sikerességét jelzi, hogy 2012-ben Kispestért-díjat vehetett át példaértékű munkásságáért. 

Budapest Főváros Közgyűlése még életében Bárczy István-díjat adományozott 2022-ben Szücsné Juhász Csillának, a Kispesti Árnyas Óvoda vezetőjének az autizmussal élő gyermekek integrációját támogató óvodai program elkötelezett, példamutató kialakításáért, több mint negyvenéves óvodapedagógiai és magas színvonalú vezetői munkája elismeréseként. A Kispesti Árnyas Óvoda vezetője a kitüntetés átvételét, 2022. június 7-én már nem érhette meg...