KÖZLEMÉNYEK  2023. október 17.

Segítség a hanghallással élőknek

A Kispesti Esély Alapítvány – sikeres tavaszi divatbemutatója után, melyet fogyatékkal élő modellek részvételével tartott –, új pályázatában a hanghallással élőknek kíván alternatív segítséget nyújtani.

A hanghallás régóta tabunak számít. A társadalomban betegségnek tartják azt, ha valaki hangokat hall, úgy gondolják, hogy elvesztette a kapcsolatot a valósággal, sőt még a kórházi ellátást is szükségesnek tekintik. Ugyanakkor ez a vélekedés nem állja meg a helyét. Ez a stigmatizáció azt eredményezi, hogy a hanghalló személyek nem szívesen számolnak be nyíltan a tapasztalataikról, hangélményeikről.  Magukra maradnak elszigeteltségükben, nincs, akivel megbeszéljék ezt a jelenséget.

A Kispesti Esély az Integrációért Alapítvány – mint a pszichoszociális fogyatékossággal élő kispesti lakosokért (is) dolgozó civil szervezet – jelen pályázatával szeretné Kispesten is ismertté tenni ezt a módszert, szélesíteni a hanghallással élők ismereteit, segíteni az összefüggések felismerését és feltárni életminőségük javíthatóságának lehetőségeit.

A 15 alkalmas önsegítő csoportként létrejövő foglalkozásokat felépült, akkreditált képzésen részt vett sorstárs-segítők vezetik, akik saját felépülésük tapasztalatait megosztva segítenek eligazodni az érintettek saját útvesztőiben.

2023. novembertől 2024. júniusig, havonta két találkozás keretében lesz erre lehetősége annak, aki jelentkezik az 1/347-0534-es telefonszámon Sárkány-Balogh Csillánál, vagy a kispestiesely@gmail.com e-mail-címen. Sikertelen hívás esetén visszahívjuk!

Kispesti Esély Alapítvány 

segites-kezek-jo