KÖZLEMÉNYEK  2024. szeptember 30.

Új ügyeleti rendszer, online előjegyzés, új szolgáltatás

Tisztelt Kispesti Lakosok!

Kedves Betegeink!

Fontos aktualitásokra szeretném felhívni a figyelmet.

1./ 2024. október 1-től Kispesten is bevezetésre kerül az új egységes alapellátási ügyeleti rendszer. Az új rendszer telefonszáma felnőttek és gyermekek esetében is egységesen:1830. A hívás során a mentőszolgálat szakembere felméri a beteg állapotát, és az adott helyzetre legmegfelelőbb megoldást kínálja. Ez lehet telefonos tanácsadás, ellátóhelyre irányítás, ügyeletes orvos küldése, vagy sürgős esetben mentőautó riasztása. Az egységes alapellátási ügyeleti rendszer hétköznapokon 16:00 és 08:00 óra között, hétvégén és ünnepnapokon pedig 24 órás szolgáltatással áll rendelkezésre. Ezzel egyidőben, tehát 2024. október 1-től megszűnik a Petőfi utcai háziorvosi ügyelet.

Ügyeleti pontok Budapesten 2024. 10. 01-től

2./ Intézményünkben már évek óta működik az online előjegyzési rendszer, amelyet saját erőnkből, a medikai programunk fejlesztőivel közösen valósítottunk meg. Az EESZT lakossági portálon található központi előjegyzés, a Járóbeteg Irányítási Rendszer (JIR) használatba vétele Intézményünk számára is kötelező. Zajlik az átállás, folyamatosan növeljük azon időpontok számát, amelyek az EESZT lakossági portálon, valamint az Egészségablak alkalmazásban elérhetők. A jelenlegi átmeneti időszakban arra is megoldást keresünk, hogy miként tudnánk megőrizni a már bevált emlékeztető e-mail, az „egykattintásos” lemondási lehetőség és az automatikus érkeztetés funkciókat az új rendszerben.

3./ Végezetül egy új szolgáltatásra szeretném felhívni szíves figyelmüket, amelyről részletesen olvashatnak az ideggyógyászat és a fül-orr-gége szakrendelések felületén. Ezzel a két szakma hasznos kiegészítőjeként hang-, beszéd-és nyelésterápia elérhetőségét ajánlom.

Dr. Kumin Marianna M.Sc.
főigazgató-főorvos

egeszsegugyi-intezet