KÖZLEMÉNYEK  2017. március 05.
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A Nagysándor József utca - Hunyadi utca közötti közúti felüljáró felújítása

Tisztelt Lakók!

A Budapest Közlekedési Központ hivatalunknak megküldött levelében foglaltak alapján az alábbi tájékoztatást adjuk:
2017. március közepén megkezdődik a XIX-XX. kerületet összekötő Nagysándor József utca - Hunyadi utca közötti közúti felüljáró teljes körű felújítása.
A felújítási munkák a híd előtt 150 m-re kezdődnek, és a híd után 150 m-ig tartanak, az útcsatlakozásnak megfelelően. A hídon az aszfaltburkolat és a szigetelés teljes cseréjét végzik el. A híd felszerkezetét 0,5 m-rel kiszélesítik, hogy az irányhelyes kerékpárút és a csökkentett szélességű közúti sávok kialakíthatók legyenek a hídon. Az új járdaszegély szélessége kisebb lesz, és a kiemelt szegély is átépül. A szélesítés miatt a gyalogos járdára feljutást biztosító lépcsőkarokat is újra kell építeni, ezért a munkálatok alatt a hídon a gyalogosforgalom szünetelni fog. A felújítási határokon belül a közúti vezetőkorlátok és az üzemi korlátok cseréjét, továbbá a sérült betonfelületek javítását fogják elvégezni.

A hídfelújítás hat ütemben készül:
Az I. ütemben a Kecskemét felőli oldalon a járdaszegély és a lépcsők, az útpálya alatti szigetelés készül el, míg a II. ütemben a városközpont felőli oldalon a kiemelt hídszegély és az útpálya alatti szigetelés, a III. ütemben a hídszerkezet és a rá vezető út középső sávjai kerülnek kivitelezésre. A IV. ütemben a kopóréteg készül, az V. és VI. ütemben a hídszerkezet alsó felületei kerülnek felújításra.
Az egyes forgalomtechnikai ütemek változásairól a szükséges időpontokban folyamatosan tájékoztatják a lakosságot. A felújítási munkák ideje alatt a forgalom szervezésénél arra törekszünk, hogy azok a lehetőségek szerint a legkisebb zavarással járjanak.

Az I. ütemnek megfelelő forgalomkorlátozás március 16-án lép életbe.

A várható befejezés 2017. július 31., a felújítás teljes költsége 280 millió forint.

Tisztelettel:

Patek Gábor irodavezető,
Vagyongazdálkodási és Városüzemeltetési Iroda 

nagysandor-hunyadi