Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Nyári táborozás támogatása - 2015.

Kispest Önkormányzata pályázatot hirdet nyári táborozás támogatására 2015-ben.

tabor

A pályázat célja:
a szervezett táborozásban résztvevő kispesti gyermekek és fiatalok részvételi költségeinek csökkentése, a szülők anyagi terheinek enyhítése. A szociálisan hátrányos helyzetű gyermekek által befizetett önrész csökkentése.

A pályázat kiírója:
Budapest Főváros XIX. ker. Kispest Önkormányzat Képviselő-testülete

Pályázók köre:
A 2015. évi erdei iskolában, nyári táborozásban konkrét és ellenőrizhető feladatot vállaló kispesti szervezett közösségek (civil és egyházi szervezetek, önkormányzati intézmények) és a kerületi szabadidős foglalkozást (napközi) ellátó intézmény, akik a pályázati feltételeknek megfelelnek. Elsősorban a kispesti önkormányzat fenntartásában, vagy működtetésében lévő intézmények, illetve legalább 80 %-ban Kispesten lakó tanulókat táboroztatók pályázatát várjuk.

A pályázatnak tartalmaznia kell:
1. A hiánytalanul kitöltött pályázati adatlapot.
2. A pályázati feltételekben meghatározott igazolásokat. (Egyházi és civil szervezetek esetén a működést igazoló iratok másolata/vagy a változatlanságról nyilatkozat.)
3. A közpénzek átláthatóságáról szóló törvény szerinti nyilatkozatokat.

Pályázati feltételek:
Kispesti székhelyű és működésű szervezetek pályázhatnak, akik óvodás, általános és középiskolás korosztály nyári táborait szervezik. A Budapest Főv. XIX. ker. Kispest Önkormányzat Képviselő-testületének az önkormányzat által nyújtott támogatások rendjéről szóló 30/2013. (X.15.) önkormányzati rendelete az irányadó.
* Politikai szervezetek (ifjúsági tagozat is) a pályázatban nem vehetnek részt.
* Pályázatot az a szervezet adhat be, amely rendelkezik a tevékenység gyakorlásához szükséges hatályos létesítő okirattal, 60 napnál nem régebbi bírósági végzéssel/kivonattal vagy civil társaság esetén önkormányzati nyilvántartással és azt egy-egy egyszerű másolati példányban a pályázathoz csatolja. Ha a pályázat benyújtója az egyház önálló képviseleti szervvel rendelkező jogi személyiségű szervezeti egysége (szervezete, intézménye, egyházközsége, stb.), akkor az ezt feltűntető alapító okirat másolatát, vagy főegyházmegyei, egyház-főhatósági, stb. (felekezettől függő) igazolást kell csatolni.
Ha az alapszabályban, alapító okiratban, vagy a civil társasági szerződésben változás nem történt az előző évhez képest, abban az esetben csak nyilatkozatot kell tenni ezek változatlanságáról.
* Intézményen belüli (önkormányzati) önálló jogi személyiséggel nem rendelkező közösségek (szakkör, DSK, SzMK) esetén a pályázat benyújtója csak az oktatási intézmény lehet.
* Támogatásban csak az a pályázó részesülhet, aki a döntéshez szükséges információkat és a kért igazolásokat, okmányokat hiánytalanul megküldte.

- A beadható pályázatok számát a 142/1997.(II.18.) Ökt.h. szabályozza: Egy pályázó egy évben legfeljebb három különböző típusú pályázatot nyújthat be. A háromnál több pályázatot benyújtó pályázó adott évben kizárja magát a pályázatokon való részvételből.

- Az esetleges támogatás nem a program megvalósításának biztosítéka! Azzal a pályázat kiírója a rászoruló gyermekek költségeinek csökkentését kívánja segíteni.

- Pályázni csak az erre a célra rendszeresített PÁLYÁZATI ADATLAP-on lehet, csatolva a nyilatkozatokat, igazolásokat. Az adatlap átvehető a Humánszolgáltatási Irodán – 1192 Budapest, Ady E. út 7., Kranyik Gyulánénál – vagy letölthető itt.

- A pályázat kispesti gyermekek és fiatalok számára, elsősorban Magyarország területén szervezett táborokhoz nyújt támogatást.

- A táborozás támogatására elnyert összeget csak az alábbi részvételi költségek: szállás, étkezés, utazás, belépők - csökkentésére lehet fordítani, oly módon, hogy ez által a hátrányos helyzetű résztvevők költségei csökkenjenek.

- Amennyiben kapott, elszámolt a 2014. évi önkormányzati támogatásokkal.

- A pályázat nyerteseinek a támogatás felhasználásáról tételes elszámolással, számlamásolat alapján kell elszámolni legkésőbb 2015. szeptember 21-éig a Humánszolgáltatási Irodán. Az elszámolás módjáról a támogatásban részesülőket az értesítéssel egyidejűleg tájékoztatjuk.

A pályázatokat Budapest Főváros XIX. ker. Kispest Polgármesteri Hivatal Humánszolgáltatási Irodájára (1192 Budapest, Ady Endre út 7.) a pályázati feltételeknek megfelelően lehet benyújtani 2015. április 21-ig.

Hiányosan megküldött vagy a beküldési határidő lejárta után benyújtott pályázatokat nem bírálunk el.
A pályázatot a fenti címre kell eljuttatni (személyesen, ügyfélfogadási időben vagy postán), hogy az a megadott határidőig a pályáztatóhoz kerüljön.

A pályázatokról - a támogatás mértékéről - a Közművelődési, Oktatási, Sport, Ifjúságpolitikai és Egészségügyi Bizottság dönt. Döntését várhatóan 2015. május havi ülését követően teszi közzé és a pályázókat írásban értesíti. Az Önkormányzat a nyertes szervezetekkel támogatási szerződést köt. A támogatási szerződés a pályázati kiírás melléklete. Az alapítványok támogatásához, ill. a támogatás elszámolásának elfogadásához a KOSIE Bizottság határozatán túlmenően, a Képviselő-testület jóváhagyó döntése is szükséges.

Budapest Főváros XIX. ker. Kispest Önkormányzat Képviselő-testülete 

PÁLYÁZATI ADATLAP - (pdf)

PÁLYÁZATI ADATLAP - (doc)