HÍREK  2022. április 21.      497
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Új bölcsődéhez vándorolt Pinokkió

Mától a Bokréta bölcsőde kertkapujánál várja az érkező gyerekeket Gyenes Tamás Kossuth-díjas szobrászművész bronzszobra. Az alkotását a közelmúltban megszüntetett Zalaegerszeg utcai Harangvirág bölcsőde kertjében állították fel 1963-ban.

Új bölcsődéhez vándorolt Pinokkió
A képre kattintva galéria nyílik. (7 kép)

Nagy öröm, hogy a bölcsődepedagógusok közössége figyelt arra, hogy a közelmúltban kényszerűségből bezárt Harangvirág bölcsőde udvarán lévő műalkotást ne hagyjuk elveszni, hanem új környezetben keressünk neki méltó helyet. Az ötletet megfogadva döntöttünk arról, hogy az Élmunkás lakótelepen lévő bölcsődéből elhozzuk ide a Bokréta bölcsődéhez, ahol szívesen befogadták a kedves szobrot.  Ilyen gyorsan még nem állítottunk szobrot Kispesten – mondta Vinczek György alpolgármester, a Pinokkió szobor újraavatásán.

Az alpolgármester a szobor kapcsán elmesélte, hogy a harangvirágos kisgyerekek generációkon át kedvelték Pinokkiót, sőt nap mint nap „birtokba” is vették, megmászták, fényesítették az orrát. Sokan aggódtak akkoriban, hogy a szobor hegyesebb része, mint például az orra, vagy a cipője sérüléseket okozhat, de szerencsére különösebb baleset soha sem történt a szobor körül. Bár most nem intézményen belül, hanem látszólag köztéren, de a bölcsődéhez kapcsolódóan kapott helyet, így rajtunk is múlik, milyen lesz a sorsa. Vigyázzunk rá, és őrizzük meg a jövőnek! – zárta gondolatait Vinczek György.