HÍREK  2022. május 28.      520
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Gyermeknap és futás a Kertvárosban

Gyermeknapot és ötödik alkalommal futást szervezetett a Kispest Kertvárosi Közösség Egyesület (KKKE) szombaton.

Gyermeknap és futás a Kertvárosban
A képre kattintva galéria nyílik. (24 kép)

Ötödször rajtolt el a hagyományos kertvárosi futás a Csíki utca-Temesvár utca sarkától. Felnőttek és gyerekek összesen mintegy százan indultak: a legkisebbek a Csíky utcai játszóteret kerülték meg, a nagyobbak és a felnőttek 3 kilométert futhattak a Kertváros utcáin

A futás után a játszótéren és a Kertvárosi Közösségi Házban várták programok a gyerekeket. Lénárd Krisztina önkéntes szervezőtől megtudtuk, a futást és a gyermeknapi rendezvényt mintegy 30 önkéntes szervezte és vezényelte le, a lebonyolításban a Kispesti Ifjúsági Önkormányzat diákjai segítettek.

A játszótéren nagy érdeklődés kísérte a Batyu Színház A leleményes lány című bábelőadását, amelyhez a Wekerlei Kultúrház két munkatársa, Kis-Szitár Orsolya és Bonecsuk Mónika foglalkozást is szervezett: papírkoronát és díszes pajzsot készíthettek a gyerekek. A játszószerek mellett kalandpálya, trambulin, családi kérdőív – szülőknek gyerekszlenggel, gyerekeknek régi kifejezésekkel –, valamint többféle ügyességi feladat és pontgyűjtő verseny gondoskodott a jó hangulatról. A közösségi házban kézműves foglalkozásokat tartottak: volt kavicsfestés, ujjbábkészítés és mandalaszínezés.

Franca Tamás, a 2011-ben alakult KKKE tavaly szeptemberben megválasztott új elnöke arról beszélt lapunknak, szeretnének több hasonló programot is szervezni a Kertvárosba, hogy minél többen – köztük fiatalok is – csatlakozzanak, és tovább erősödjön a közösség.