HÍREK  2022. június 23.      638
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Nyugdíjasokkal Káptalanfüreden

Négy nagy kerületi nyugdíjas szervezet képviselői ismerkedtek az önkormányzat Káptalanfüredi Üdülőtáborának lehetőségeivel.

Nyugdíjasokkal Káptalanfüreden
A képre kattintva galéria nyílik. (10 kép)

A Magyar Szakszervezeti Szövetség Kispesti Szervezete, a Kispesti Nyugdíjasok Szociális és Érdekvédelmi Egyesülete, a Kispesti Nyugdíjasok és Mozgássérültek Klubja és a Nyugdíjas Pedagógusok Egyesülete Kispest néhány tagjának mutatta meg a tábort Vinczek György alpolgármester és Zubor Attila, a fenntartó Gazdasági Ellátó Szervezet igazgatója ezen a héten. Az alpolgármester lapunknak elmondta, az Idősügyi Tanács vállalt feladata kidolgozni, hogy a kispesti nyugdíjasok nyaraltatásában fontosabb szerepet kapjon az üdülőtábor, ezért látogattak a nyugdíjas civil szervezetek tagjaival és a szociális terület néhány munkatársával Káptalanfüredre.

Megtudtuk, a vonattal érkező nyugdíjasok számára – ha előre kérik – biztosítják a csomagok szállítását a táborba. A faházak korszerűsítése az elmúlt években megtörtént, idén nyárra megújult a műfüves sportpálya is. Csúcsidőben csaknem másfélszázan tudnak kényelmesen pihenni. A tábori tanösvény sétákra, de akár kisebb túrákra is alkalmas. Étkeztetés egyelőre nincs, de mindenki használhatja a konyhát. Ezzel kapcsolatban Vinczek György elmondta, a tervek szerint a felső táborrészen lévő régi közös vizesblokkot jövőre lebontják és modern „konyhafakkokat”- alakítanak ki, amiket ingyenesen lehet használni.

Azt is elmondta az alpolgármester, megállapodás született arról, hogy amikor a józsefvárosi önkormányzat befejezi a táborral szomszédos saját tábora felújítását, az újonnan építendő 500 fős étkezőbe napi háromszori étkezés esetén átjárhatnak a kispesti tábor lakói is, igaz ez a lehetőség különösen a nagyobb, elsősorban diákcsoportokat érintheti majd.

A főszezon augusztus 31-ig tart, a szabad helyekről, az árakról és az egyéb tudnivalókról a tábor honlapján – http://kaptalanfured.kispest.hu/ – lehet tájékozódni.