HÍREK  2022. október 27.      460
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Frissítették az EpiPent az önkormányzati intézményekben

Lecserélte mind a 24 köznevelési intézményében, óvodáiban, bölcsődéiben, valamint a Gyermekek Átmeneti Otthonában és a Családok Átmeneti Otthonában a tavasszal kiosztott EpiPen Junior életmentő gyógyszereket az önkormányzat.

Frissítették az EpiPent az önkormányzati intézményekben
A képre kattintva galéria nyílik. (9 kép)
 

A tavasszal gyors beszerzés után kiosztott életmentő EpiPenek szavatossága ideje lejárt, ezért cseréljük a korábbi eszközöket. Szerencsére Kispesten nem kellett használni, de más kerületben igen, ami felhívta a figyelmet az óvatosságra és az előrelátásra. Azok az önkormányzati nevelési és szociális intézmények, táborok kapnak eszközt, ahol gyermekekkel foglalkoznak. Az új gyógyszert majd egy évig lehet alkalmazni, használatát az intézményekben dolgozók közül már sokan megtanulták – mondta Gajda Péter polgármester a mai városházi találkozón, ahol az intézményvezetők átvették a „friss” eszközöket.

A polgármester kihasználva a közösségi alkalmat köszönetet mondott a jelenlévő óvodavezetőknek azért, hogy a kispesti óvodákban fővárosi szinten is elismerten rend, tisztaság van és komoly, gyermekszerető szakmai munka folyik. De külön kitért arra, hogy a kerület óvodái az első szóra szolidaritást vállaltak a pedagógusokkal, részt vettek az engedetlenségi akciókban, akár a munkabeszüntetés árán is.

Minden válsághelyzet ellenére, az energiaárak (gáz, hő, villany) lehetetlen és kigazdálkodhatatlan emelkedése miatt, ami mai számítások szerint másfél milliárd forint többletkiadást jelent majd az önkormányzatnak a 13 milliárdos kispesti költségvetésban, dolgozunk azon, hogy elkerüljük az összeomlást. Az biztos azonban, hogy legyenek bármilyen mostoha körülmények is, a bölcsődék, óvodák, egészségügyi és szociális intézmények alapszolgáltatásának működésében nem fogunk visszalépni – hangsúlyozta a városvezető.