HÍREK  2023. április 01.      517
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Ismét a Kósé a Tavasz Kupa

A kényszerleállás után megrendezték a már hagyományos tavaszi úszóversenyt a Kispesti Uszodában. A szombati versenyen több mint 100 iskolás gyerek ugrott a medencébe.

Ismét a Kósé a Tavasz Kupa
A képre kattintva galéria nyílik. (24 kép)

A rendezvényt megnyitó Gajda Péter polgármester elmondta, több mint húszéves hagyomány a tavaszi és az őszi úszóverseny a kispesti létesítményben. Bár az elmúlt években volt jó pár nehezítő tényező, mint például a koronavírus-járvány, amikor több alkalommal hónapokra bezárt az uszoda, télen pedig az energiaválság miatt kellett rövid időre bezárni a létesítményt, hiszen jelentősen megemelkedett a rezsiköltség. Bízunk benne, hogy a tavaszi nyitás után a látogatók visszatérnek az uszodába – tette hozzá a polgármester.

Tóth András uszodaigazgató lapunknak elmondta, a mostani úszóversenyt a Budapest Honvéddal közösen rendezték meg. Különleges ez a nap, nemcsak azért, mert 35 éves az uszoda, hanem azért is, mert ma van Puskás Ferenc, a híres kispesti labdarúgó születésnapja. A jeles nap alkalmából a klub minden nevezőnek felajánlott egy jegyet a mai Honvéd-Paks mérkőzésre.

A Tavasz Kupán hét kerületi iskola indult. A végső győzelmet – a tavalyi évhez hasonlóan – a Kós iskola szerezte meg. A díjakat Vinczek György alpolgármester és Tóth András uszodaigazgató adták át.

Egyéni eredmények

Iskolák versenye