HÍREK  2023. április 13.      691
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Közterületi takarítás volt a KöKi-n

„Faltól-falig” tartott a mai nagytakarítás a Kőbánya-Kispest közlekedési csomóponton. A rendrakás már szerdán elkezdődött nagy teljesítményű gépekkel, de maradt munka bőven még csütörtökre is. A közös munkát a Főkert, valamint az FKF Hulladékgazdálkodási és Köztisztasági Divíziójának szakemberei végezték el.

Közterületi takarítás volt a KöKi-n
A képre kattintva galéria nyílik. (7 kép)

Varga Attila alpolgármestertől a helyszínen megtudtuk: az akcióban részt vettek a Hatósági és a Zöldprogram Iroda dolgozói, akik bejelentésre mentek ellenőrizni, valamint a kerületi rendőrkapitányság és a Kispesti Rendészeti Központ munkatársai is, akik az olyan szabálysértéseket ellenőrizték, mint például az alkoholfogyasztás vagy a tiltott helyen való dohányzás, de a közterületi viselkedést is ellenőriztek, és ha kellett intézkedtek. Ettől azt reméljük, hogy szebb és rendezettebb lesz, ha csak rövid időre is a közlekedési csomópont környezete.

Az alpolgármester elmondta: évek óta sok a panasz a területen uralkodó áldatlan helyzetre, a koszra, a hajléktalanokra, az utcán tartózkodókra. Ez nem csak a kispestieknek kellemetlen és tarthatatlan, az ide érkező turisták, külföldiek is ezt látják Magyarországból elsőként. Az nem reális igény, hogy ezen a csomóponton mindig patyolattisztaság legyen, de az elvárható, hogy rendszeresebb rendőri, hatósági és köztisztasági jelenléttel jobban kordában lehetssen tartani az itt kialakult helyzetet. Ezért folyamatos a párbeszéd, az egyeztetés a területért felelősökkel, a MÁV-val, a X. kerületi önkormányzattal, a rendőrséggel, a fővárosi önkormányzattal. A közös munka januárban már elindult, talán már látszanak is azok az apró eredmények, amelyeket elértünk – hangsúlyozta az alpolgármester.

Várhatóan az akció most sem egyszeri alkalom volt, augusztusban újra lesz átfogó ellenőrzés a területen.