HÍREK  2023. október 18.      377
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Winkler Lőrincnét köszöntötték

Virággal, oklevéllel, erdei gyümölcsös tortával és egy önkormányzati szén-monoxid-mérővel köszöntötte Gajda Péter polgármester 90. születésnapján Winkler Lőrincnét kedden. Részt vett az eseményen Balázs Piroska, a Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat intézményvezetője is.

 

Winkler Lőrincnét köszöntötték
A képre kattintva galéria nyílik. (7 kép)

A vidám, családias hangulatú ünnepségen két unokája és két dédunokája is szeretettel vette körül az idős asszonyt, aki mostanában már nem csak a szépre emlékezik, hiszen férjét, akit mindenkinél jobban szeretett, s negyven évet tölthettek együtt, többször is meleg szívvel emlegette.

A hétköznapok ma már egyformán, főleg keresztrejtvényfejtéssel, televíziónézéssel, sétálással telnek, de ha kedve úgy hozza, a KÖKI-be azért elmegy fejtenivalóért. Ha egészsége engedi, hetente egy alkalommal ellátogat a Kós téri templomba, férje nyughelyére is – mesélte.

Margit néni 9. gyerekként látta meg a napvilágot Kiskunfélegyházán, ott járt általános iskolába is. 1949-ben Budapestre költözött, édesapja második feleségéhez, és Csepelen megkezdte tanulmányait az ipari iskolában, ahol jó eredménnyel végzett műszerészként. A Csepel Művekben helyezkedett el, ahol többször is megkapta a Kiváló Dolgozó kitüntetést.

1953. május 16-án házasságot kötött Winkler Lőrinccel. A házasságból született 1954-ben egyetlen lánygyermeke. A család Soroksáron lakott férje szülei házában. Margit néni később a Csepeli Papírgyárból vonult nyugdíjba. Kispestre, Wekerlére 1983-ban költözött férjével.1994-ben megözvegyült és néhány év elteltével lányáékhoz költözött a Villanytelepre, boldog családi környezetbe.