HÍREK  2023. október 22.      611
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Folytatódik a lakossági komposztálás és esővízgyűjtés

Pénteken és szombaton 80 esővízgyűjtőt, 42 komposztládát és 14 lombkomposztálórácsot vehettek át azok a kispestiek, akik sikerrel jelentkeztek a nyáron meghirdetett önkormányzati programokra. A Forrásházban adták át az eszközöket a helyes használatukra vonatkozó tájékoztató előadással egybekötve.

Folytatódik a lakossági komposztálás és esővízgyűjtés
A képre kattintva galéria nyílik. (8 kép)

A polgármesteri Zöldprogram részeként már több mint 10 éve működik a komposztálási program, és tavaly elindult az esővízgyűjtési program is. Mindkettő nagyon népszerű a kispestiek körében, minden évben jelentős túljelentkezés van az eszközökre. Az önkormányzat a komposztálók árának 70 százalékát biztosítja, a fennmaradó 30 százalékot kell állniuk a jelentkező kispestieknek. Hasonlóképpen működik az esővízgyűjtő program is – tudtuk meg Varga Alexandrától, a Zöldprogram Iroda munkatáársától.

A komposztálás mikéntjéről, hasznáról szóló tájékoztató előadásokat ezúttal is Stiglicz Norbert környezetvédelmi technikus tartotta. Elmondta a hallgatóságnak: a komposzttal újrahasznosítunk, hasznos tápanyaghoz jutnak a növények, és jelentősen csökken a hulladék mennyisége.

A jövő évi programokkal kapcsolatban a Zöldprogram Iroda (zoldprogram@kispest.hu) nyújt tájékoztatást.