HÍREK  2023. december 09.      700
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Köszöntötték a véradókat

A Kispesti Véradók Egyesületét köszöntötte az önkormányzat a magyar véradók napja alkalmából (november 27.) rendezett mai ünnepségen a KMO-ban.

Köszöntötték a véradókat
A képre kattintva galéria nyílik. (13 kép)

Az önkormányzat nevében Vinczek György alpolgármester köszöntötte az 1992-ben alakult egyesületet és köszönte meg a több mint 30 éves áldozatos munkát, a példamutatást és jótékonykodást. Úgy fogalmazott, nélkülözhetetlen tevékenység, amit az egyesület végez.

Szakács Ildikó, a Magyar Vöröskereszt Budapesti Szervezetének véradásszervező koordinátora arról beszélt, hálás az egyesületnek és elnökének, Somogyi Lászlónénak, hogy a kispesti véradásokon mindig sok véradóra lehetett számítani, legutóbb, november 25-én is 93-an adtak eredményesen vért.

A köszöntők után Vinczek György alpolgármestertársával, Ternyák Andrással együtt adta át az önkormányzat díszoklevelét az egyesületnek, majd köszöntötte Szakács Ildikót, Anhauer Tamás és Tornyi Marianna véradásszervezőket, valamint a 80 éves Somogyi Lászlónét is.

Az ünnepség Karányi Péter és Karsai J. András Csoda ez az éj című műsorával folytatódott, majd díszvacsorával ért véget a véradók köszöntése.