HÍREK  2024. március 23.      335

Garázsvásár a Kertvárosban

Hagyományteremtő szándékkal, első alkalommal tartottak egész napos garázsvásárt Kispest Kertvárosi Közösség Egyesület szervezésében a Kertvárosban.

 

Garázsvásár a Kertvárosban
A képre kattintva galéria nyílik. (12 kép)

Évek óta felvetődik a gondolat, hogy a wekerlei garázsvásárok mintájára itt a Kertvárosban is kéne ilyen rendezvényt szervezni. Felvettük a kapcsolatot a wekerleiekkel, akik készségesen beavattak bennünket a szervezési tudnivalókba a legapróbb részletekig. Az előzetes regisztráció után is úgy láttuk, komoly a helyiek érdeklődése egy ilyen program iránt – tudtuk meg Lénárd Krisztina főszervezőtől.

A szervezők ez elején úgy gondolták, hogy lesznek közös helyszínei a vásárnak, ilyen volt a Tichy Lajos Sportcentrum, ahol 14 asztal mellett zajlott az árusítás. De a megnövekedett érdeklődés miatt szükség lett a Kertvárosi Közösségi Ház kinyitására is. Ott 11 asztalt állítottak föl. A házak is kinyitották kapuikat: mintegy 36 helyszínen lehetett kincsek után kutatni! Így több mint 60 alkalmi árusítóhelyen cserélhettek gazdát a tárgyak, ruhák, cipők, játékok, lemezek, ékszerek, könyvek és még ki tudja, mi minden!

Lénárd Krisztina elégedett volt a résztvevők, valamint az érdeklődők, nézelődők számával és hangulatával is. Ez így elsőre, igazán szép eredmény! Sőt, már a rendezvény befejezése előtt sokan érdeklődtek, hogy mikor lesz legközelebb – összegezte tapasztalatait, és tervei szerint akár már szeptemberben sor kerülhet a második garázsvásárra is a Kertvárosban.