HÍREK  2024. április 02.      249

Vándorkiállítás nyílt az esélyegyenlőségről

Egymásra lépni tilos! címmel alkalmi tárlat nyílt a Kispesti Forrásházban. A Budapest Esély Nonprofit Kft. vándorkiállítása április 11-ig látható az intézmény nyitvatartási idejében.

 

Vándorkiállítás nyílt az esélyegyenlőségről
A képre kattintva galéria nyílik. (7 kép)

Már akár pályázni is lehet a Budapest Esély Nonprofit Kft. esélyegyenlőségi kampányának keretében egyéni alkotók és alkotócsoportok számára ismét meghirdetett Egymásra lépni tilos 2024. pályázatra. A pályázat mottója ebben az évben: Egymásra lépni tilos – Együtt élni jó! Színekben gazdag Budapest. Olyan pályamunkákat (film, képzőművészet, irodalom) várunk, amelyek bemutatják a sokszínű és soknemzetiségű Budapesten való együttélésben rejlő előnyöket, lehetőségeket, és azokat a jó példákat, melyekben megmutatkoznak a közös gondolkodás és cselekvés pozitívumai – tudtuk a Forrásházban tartott kiállításmegnyitón a kft. munkatársától, Lakatos Ildikótól.

A Forrásházban most bemutatott 40 alkotást abból a száz műből választották ki, amelyeket a zsűri a legjobbnak ítélt. A Budapest Esély 2020-ban írta ki újra ezt a pályázatot, és azóta minden évben más-más témákban lehetett alkotásokat beküldeni.

Vinczek György alpolgármester ez alkalommal az esélyegyenlőség és az akadálymentesítés fontosságáról beszélt köszöntőjében, és arról, hogy a Budapest Esély és az önkormányzat nem először szervez közös programot ebben a témakörben, hiszen korábban a foglalkoztatás terén volt komoly együttműködés közöttük. Az alpolgármester örömmel számolt be arról, hogy Kispesten már a legkisebbeknek is úgynevezett „érzékenyítő” foglalkozásokat, programokat szerveznek a „másság” elfogadására.

A pályázatról bővebben: http://egymasralepnitilos.hu//alkotoi-palyazat/egymasra_lepni_tilos_2024._ev_palyazati_kiirasa