HÍREK  2024. április 03.      247

Új kutyapiszokgyűjtőket helyeznek ki kerületszerte

A jelenleg meglévő 155 mellé újabb 20 kutyapiszokgyűjtő edényt helyeznek ki hamarosan a Közpark Kft. munkatársai Kispesten.

 

Új kutyapiszokgyűjtőket helyeznek ki kerületszerte
A képre kattintva galéria nyílik. (9 kép)

Gajda Péter polgármester a Fő utca és a Nádasdy utca sarkán ma felszerelt új gyűjtőedénynél találkozott fővárosi képviselőtársával, Dódity Gabriellával, aki több alkalommal is javasolta a gyűjtőhelyek számának növelését Kispesten.

A most kikerülő gyűjtőedények helyét a kispestiek javaslatai alapján jelölték ki azoknak a kommenteknek és véleményeknek alapján, amelyek a Közpark felhívására érkeztek a társaság közösségi oldalára – mondta el lapunknak a polgármester.

Szabó-Kelemen Ágnestől, a Közpark Kft. kommunikációs munkatársától megtudtuk azt is, hogy az edényeket, amelyekbe kutyapiszokgyűjtő zacskókat tesznek majd ki, hetente három alkalommal ürítik, és heti két alkalommal töltik fel új zacskókkal. A gyűjtők helyéről lista már készült, de a közparkosok tervezik egy térkép készítését is, hogy sétáltatás közben is tudják a gazdák, hol dobhatják el környezetet kímélőn a használt zacskókat.

A Zöldprogram Irodától kapott tájékoztatás szerint az önkormányzat március 28-ig meghirdetett ebösszeírási akciója után 355 iktatott adatlapot tartanak nyilván. Ez a szám biztosan nem tükrözi a kerületben tartott kutyák számát, hiszen durva becslés szerint akár 3500 eb is lehet Kispesten. Ezért arra biztatják, és kérik a kispesti kutyatulajdonosokat, hogy önkéntesen tegyenek eleget az önkormányzati felhívásnak, és jelentsék be kutyáikat: https://uj.kispest.hu/felhivasok/12636-ebosszeiras-2024