HÍREK  2024. április 05.      384

A tehetséggondozásról szólt a testvéróvodai találkozó

A Mese-Vár Tagóvoda és a zombori testvéróvoda pedagógusai tartottak szakmai napot a tehetséggondozásról, valamit az óvodai nevelés hasonlóságairól, eltéréseiről.

A tehetséggondozásról szólt a testvéróvodai találkozó
A képre kattintva galéria nyílik. (9 kép)

A találkozó kezdetén Vinczek György és Varga Attila alpolgármesterek köszöntötték a szerb vendégeket és a házigazda óvoda pedagógusait, munkatársait. A szakmai programon részt vet Szegediné Török Tünde, a Kispesti Egyesített Óvodák (KEÓ) igazgatója és Vilonya Ágnes, a KEÓ igazgató-helyettes is. A délelőtti szakmai program középpontjában a tehetséggondozás állt.  

Kelemenné Tóth Anita, a KEÓ Mese-Vár Tagóvodájában működő tehetséggondozó munkaközösség vezetője lapunknak is bemutatta az ének-zenei, a matematikai-logikai, az anyanyelvi és a környezeti nevelést segítő játékokat, amelyeket az óvoda dolgozói készítenek sokszor újrahasznosított anyagokból. Megtudtuk: a pedagógusok a gyerekek egyéni képességeihez igazítják a játékokat, amelyek tehetséggondozásra és felzárkóztatásra is jók. A gyerekek nagyon szeretik ezeket, figyelik, ahogy készülnek, és már várják, mikor tudnak velük játszani.  

Mecznerné Kovács Ágnes tagintézmény-igazgató elmondta: hosszú évek óta tart az együttműködés a zombori óvodával, 2018-ban találkoztak először, az előző óvodavezető, a már nyugdíjba vonult Pékné Varga Katalin kezdeményezte a kapcsolatot. Azóta is tart az együttműködés, minden évben meglátogatják egymást. Kitért arra is, hogy a testvéróvodában a tehetséggondozás, az egyéni fejlesztés, felzárkóztatás, ezért is aktuális a mostani szakmai találkozó.

Délelőtt fellépett az óvónői énekkar, a gyerekek köszöntő műsort adtak elő. Délután az önkormányzat támogatásával budapesti városnézés szerepelt a programban.