HÍREK  2024. április 10.      311

Közgyűlést tartottak a nyugdíjasok

A Kispesti Nyugdíjasok Szociális és Érdekvédelmi Egyesülete (KINYE) tartotta meg éves közgyűlését a Civil Házban kedden. Gajda Péter polgármester, Vinczek György és Varga Attila alpolgármesterek és dr. Hiller István országgyűlési képviselő mellett Domokos Gábor, Paróczai Anikó, Rátkay Andrea és Teknős Ferenc önkormányzati képviselők is jelen voltak az eseményen.

Közgyűlést tartottak a nyugdíjasok
A képre kattintva galéria nyílik. (11 kép)

Kispest polgármestere köszöntőjében méltatta az aktív civil szervezetet, amely véleményével sokat segít a kerület vezetésének. Gajda Péter beszámolt a Kispest 65+ Utalványprogram tavaszi folytatásáról, a korábban közkedvelt tanfolyamok (számítógép, angol nyelv, okostelefon) újra indításáról, a Nyugdíjasház teljes felújításáról külső forrás bevonásával. Külön kiemelte, hogy Kispesti Őrangyal néven újjászületett és ingyenessé vált a jelzőrendszeres segítségnyújtás szolgáltatás.

Dr. Hiller István országgyűlési képviselő üdvzölte azt az együttműködést, ahogy a demokratikus pártok képviselői meg tudnak egyezni a kerület érdekében. Úgy fogalmazott, hogy itt jó csapat dolgozik a kispestiekért.

Vinczek György alpolgármester beszámolt arról, hogy indulhat a Civil Ház keretjének felújítása: kert- és kerítésépítés lesz a Közpark beruházásában: fedett szaletlit, tűzrakóhelyet alakítanak ki.

Veresné Mohos Angéla, a KINYE régi-új elnöke az egyesület tavalyi évéről tartott beszámolót, amelyből kiderült: a Civil házban 12 alkalommal tartottak zenés klubdélutánt átlagosan 50-75 fő részvételével, hétfői és keddi programjaikon 20-25-en vesznek részt rendszeresen. Szabadidős programjaik, kirándulásaik között szerepelt a Ráday utcai Bibliamúzeum, a péceli Ráday-kastély, a Pénzmúzeum, a Bajor Gizi Színészmúzeum, a Rendőrmúzeum, a Fiumei Úti Sírkert, a Rockmúzeum, az Állatkert, a Kresz Géza Mentőmúzeum, a Mátyás-templom meglátogatása, de jártak az Alcsúti Arborétumban, az Aeroparkban, az etyeki Korda Filmstúdióban, a Naplás-tónál, a Béka-tónál, valamint részt vettek a KMO születésnapi közösségi sétáján is. Jelenleg 207 taggal működik az egyesület, a tervek szerint 2024-ben is gazdag programkínálat várja a tagokat, amelyben egyebek mellett szerepel a Zeneakadémia, a Szemlő-hegyi-barlang, és a komáromi Monostori Erőd megtekintése is.