HÍREK  2024. április 15.      341

Magánerőből bővült a térfigyelő hálózat

Bűnmegelőzési okokból mától hat új, magántőke bevonásával telepített kamera is figyeli a közterületet a Nyáry Pál utca – Attila utcai területen, az Opel Tóth Márkakereskedés melletti utcákban.

Magánerőből bővült a térfigyelő hálózat
A képre kattintva galéria nyílik. (4 kép)

Kispest Önkormányzata 2019-ben hirdette meg pályázatát térfigyelők „örökbefogadására”, ami azt jelenti, hogy magánszemélyek és gazdasági társaságok számára is lehetővé teszik saját költségen térfigyelő-kamerák engedélyeztetését és felszereltetését, amelyeket bekötnek a kerületi térfigyelő hálózatba, és ezeken keresztül is figyelik a közterületi mozgásokat. Ennek egyik példája ez az önerős beruházás, amely mától nem csak a gazdasági társaság vagyonát védi. Így mostantól már 101 (95+6) kamera van bekötve a kerületi térfigyelő hálózatba, de még várható idén bővítés – mondta el lapunknak Kispest polgármestere, aki Tóth Péterrel, a térfigyelők telepítésének költségeit átvállaló társaság vezetőjével, Bali Péterrel, a Kispesti Rendészeti Központ (KRK) igazgatójával, valamint Domokos Gábor és Fekete László önkormányzati képviselőkkel járt ma délelőtt a helyszínen.

Gajda Péter arra biztatja a kispestieket, aki úgy gondolja, hogy szeretne telepíteni térfigyelő kamerát, amely a közterületet is figyeli, kérje a KRK szakembereinek segítségét, akik a szükséges műszaki paraméterek megadásával segítenek az eszközök kiépítéséhez szükséges önkormányzati szerződések megkötésében.

A Térfigyelő Rendszer 2006-ban indult kiépítése óta minden évben folyamatos a fejlesztés, de 2024-ben átfogó rekonstrukcióra is sor kerül, amely magában foglalja a kábelek, antennák, kamerák a javítását, és ha kell, cseréjét is, annak érdekében, hogy a teljes hálózat jó minőségben és üzembiztosan tudjon működni.