HÍREK  2024. április 15.      140

Rénes Gyulánét köszöntötték

A 90 éves Rénes Gyulánét köszöntötte Vinczek György alpolgármester és Balázs Piroska, a Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat igazgatója.

Rénes Gyulánét köszöntötték
A képre kattintva galéria nyílik. (5 kép)

Rénes Gyuláné Manyi néni 1934. március 30-án született Kispesten. Édesanyja laboratóriumi asszisztens, édesapja hentes volt, a kispesti Vágóhídon dolgozott. Négyen voltak testvérek, mindannyian lányok Rénesné a harmadik gyerekként érkezett a családba. Egész életét Kispesten töltötte, a Rózsa utcai általános iskola után kereskedelmi iskolába járt, eladó-boltvezető szakon végzett. 52 évig dolgozott a kereskedelemben, nyugdíjazását követően sem unatkozott, hiszen családjának, unokáinak élt. Manyi néni 1953-ban ismerte meg férjét, majd megszületett egyetlen fia.

72 évesen egészségi állapota megromlott. Az addig életerős, mindenkiről gondoskodó asszony már nem tudta ellátni napi feladatait. Többször esett el otthonában, ezeknek a balesetnek következtében döntött úgy 2022-ben hogy kérelmezi a végleges idősotthoni elhelyezést, valamint, hogy addig se legyen a család terhére, az Átmeneti Gondozóházi kérelmet is elindította. 2022. július óta a Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat Átmeneti Gondozóházának lakója. Hamar beilleszkedett, a többi lakótársával barátságos, mindig mosolygós.