HÍREK  2024. április 20.      203

Ismét a Kósé a Tavaszi Úszókupa

Az eredmények ismeretében úgy tűnik, hogy verhetetlenek a Kós iskola amatőr úszói – derült ki ma délelőtt a Tavaszi Úszókupa díjátadó ünnepségén a Kispesti Uszodában. Az úszóversenyt Ternyák András alpolgármester nyitotta meg, az eredményhirdetésen részt vett Rábel Krisztina, a Külső-Pesti Tankerületi Központ igazgatója.

 

Ismét a Kósé a Tavaszi Úszókupa
A képre kattintva galéria nyílik. (27 kép)

Bár a koronavírus-járvány előtt jóval többen jelentkeztek a Tichy Lajos Sportcentrum és az önkormányzat Tavaszi és Őszi Úszókupáira, azért a mai napon 7 kispesti iskolából majd 150 amatőr úszó vett részt – tudtuk meg Tóth Andrástól, az intézmény igazgatójától. A kerületi úszóversenyek hagyománya egyidős az intézménnyel, hiszen az 1988-as megnyitó óta mindig rendeztek úszóversenyeket a kerületi iskoláknak. A város jelenlegi vezetői is gyakran emlegetik ezt az időszakot – mesélte az intézményvezető. Tóth András kérdésünkre elmondta, hogy néhány éve már a tavaszi úszóversenyre a kerületi iskolákba járó az igazolt sportolók (vízilabdázók, szinkronúszók, úszók) is jelentkezhetnek, míg az őszi kupára csak „amatőrök", hobbi-úszók

A Kispesti Uszoda medenceterében, öltözőiben egyszerre maximum kétszázan tartózkodhatnak, az uszodakertben 7 évvel ezelőtt kialakított külső medencékben pedig csupán 38-an. Ezért is hangsúlyozzák minden lehetséges helyen és alkalommal: a Kispesti uszoda sportolásra alkalmas intézmény, sportuszoda, a külső lehetőség is inkább a sport utáni kiegészítő lazítást és nem a strandolást szolgálja! Az intézményvezető felhívta a figyelmünket arra, hogy már lehet jelentkezni a nyári táboraikra is, amelyről az uszoda honlápján találhatunk bővebb információt.

Minden önkormányzati úszóversenyen ott találni a Kispesti Ifjúsági Önkormányzat (KIFÖ) tagjait is, akik most, az alig két hónapja megválasztott új diákpolgármesterük, a Deák gimis Halmos Dorottya Anna vezetésével vettek részt az eseményen. A diákpolgármestertől megtudtuk, hogy ezen kívül rendszeresen segítenek kerületi sportrendezvények lebonyolításában, és ott vannak a kulturális intézmények egyéb rendezvényeinél is. A napokban a diák képviselő-testület újabb ismerkedő látogatásra volt hivatalos Gajda Péter polgármesternél, akivel megbeszélték, hogy a KIFÖ az elkövetkező időszakban lehetőséget kap majd „csapatépítésre” a Káptalanfüredi önkormányzati táborban. A KIFÖ nem először találkozott a városvezetővel, hiszen nem oly régen a Városházán tartott Kakaótúrán is ismerkedhettek egymással. Mivel a KIFÖ tagjai iskolai elfoglaltságok és egyéb okok miatt gyakran változnak, így minden alkalommal van miről beszélgetniük.

EREDMÉNYEK