HÍREK  2024. április 26.      304

Népszerű volt a paradicsompalánta-osztás

Összesen 3685 eredeti bolgár paradicsompalántát osztanak szét az óvodák, az iskolák, a közösségi kertek és az ittélők között. Ma délelőtt a Kossuth téren kaptak palántákat a kispestiek. Az osztásban részt vett Gajda Péter polgármester, valamint Varga Attila és Vinczek György alpolgármesterek is.

Népszerű volt a paradicsompalánta-osztás
A képre kattintva galéria nyílik. (11 kép)

Vinczek György alpolgármester rövid köszöntőjében arról beszélt, hogy ezúttal 2000 darab palántát hoztak ki ide, a Kossuth térre. Mindenki 2-2 darab palántát kapott.

Ezzel a programmal a bolgár kertészeti hagyományokat szeretnénk feleleveníteni, ápolni – mondta el az osztáson Tütünkov Hrisztov Jordán, a Kispesti Bolgár Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, aki elmondta azt is, hogy a magok ezúttal is a bolgár testvérvárosból, Smolyanból érkeztek, a szakmai felügyeletet ezúttal is a Közpark Kft. biztosította.

Régi, de nagyon népszerű hagyomány a paradicsompalánta-osztás egy testvérvárosi kapcsolatunknak köszönhetően. Kispestnek komoly bolgár kertészeti hagyományai vannak, ezért is örültünk annak, hogy évekkel ezelőtt megkötöttük Smolyannal a testvérvárosi szerződést – mondta el az eseményen Gajda Péter polgármester.