HÍREK  2024. június 05.      445

Két új diagnosztikai eszköz működik a szakrendelőben

Már egy hete a gyógyítást szolgálja az a két ultrahangkészülék, amelyet a Kispesti Egészségügyi Intézet nőgyógyászatára és radiológiai szakrendelésére vásárolt az önkormányzat.

 

Két új diagnosztikai eszköz működik a szakrendelőben
A képre kattintva galéria nyílik. (9 kép)

Komoly előrelépés ez a két képalkotóeszköz, hiszen így a radiológiai osztályon lévő régi, 13 éves gépet le tudtuk cserélni egy jóval korszerűbb eszközre, amellyel többek között urológiai, ízületi, nyaki, hasi, emlő, here, kismedence, mély vénás vizsgálatokat lehet majd végezni. Az intézet vizsgálati eszközparkjának fejlesztése, a régiek cseréje 2019 óta folyamatosan zajlik. Új diagnosztikai eszközök vannak már többek között a kardiológián, az urológián, a nőgyógyászaton. A most beszerzett egyik ultrahang is a nőgyógyászatra került, így az a törekvésünk teljesült, hogy a betegnek nem kell UH-vizsgálatra egyik rendelőből a másikba átmennie, mert mostantól minden nőgyógyászati rendelőben van ultrahangkészülék – mondta el dr. Kumin Marianna a főigazgató-főorvos a keddi bejáráson, amelyen Gajda Péter polgármesternek és Vinczek György alpolgármesternek mutatta meg az UH-készülékeket. 

Az két új eszközt szállító MED-EN TRADE Kft. munkatársa, Zavacsán György kérdésünkre elmondta, hogy a most Kispestre érkezett készülékek a gyógyításban közkedvelt és megbízható képalkotó eszközök, élettartamuk 8-10 év. Fejlesztői és gyártói kifejezetten törekedtek a jobb és aprólékosabb képminőségre, hogy a legkisebb elváltozásokat is idejében észrevehesse az orvos, és ha szükséges, minél hamarabb a megfelelő ellátóhelyre kerülhessen a beteg. Ezek a gépek könnyen használhatóak, jóval halkabbak, mozgathatóak, súlyuk, a korábbi 120-130 kiló helyett csupán 60-70 kilogramm.