HÍREK  2013. július 08.      2,433
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Jól érzik magukat a káptalanfüredi tábor lakói

 

Együtt nyaralnak Káptalanföreden a kerületi szociális tábor lakói és a testvérvárosi csereprogram török, lengyel, bolgár és horvát diákjai. Gajda Péter polgármester Vinczek György alpolgármesterrel és Mihály Andrással, az ifjúságpolitikai bizottság elnökével együtt kedd délután látogatott el az önkormányzat üdülőtáborába.

 

Jól érzik magukat a káptalanfüredi tábor lakói
A képre kattintva galéria nyílik. (26 kép)

A kispesti vendégeket a horvát fiatalok kulturális műsora is várta, ekkor ünnepelték országuk július 1-jei európai uniós csatlakozását. A vasárnap érkezett horvát, lengyel, bolgár és török gyerekek együtt nyaralnak a Családsegítő Szolgálat szociális táborának lakóival. Kirándulnak, vetélkednek, sportolnak és ismerkednek egymás kultúrájával, szokásaival. A vendégek jó tapasztalatokat szereztek: a külföldi gyerekek is elégedettek a nyaralással, jól érzik magukat Káptalanfüreden. Gajda Péter testvérvárosi kapcsolatok egyik legfontosabb elemének nevezte a 2006 óta működő diákcsere programot, amelyet idén az Európai Unió is támogatott.

A balatoni nyaralást követően, még a nyár folyamán mintegy száz kispesti gyerek viszonozza a külföldi gyerekek látogatását: a bulgáriai Smolyanba a Deák gimnáziumból, a lengyelországi Krzeszowicebe a Vass iskolából, a horvátországi Vrbovecbe pedig az Eötvös iskolából utaznak kispesti diákok. A törökországi Pendikben a nyár elekjén, június 17. és 26. között jártak a Bolyai iskola tanulói. 

europa a polgarokert