HÍREK  2014. május 21.      1,945
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Rövid torna időseknek

Harmadszor kapcsolódott a Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat a Kihívás Napja magyarországi programjához szerdán. A Wekerlei Gondozási Központ udvarán több mint 60 nyugdíjas korú gondozott mozgott, tornázott, a neves kispesti sportember, Nick Árpád irányításával. A Kihívás Napja (Challenge Day) Kanadából indult 1982-ben, Magyarország 1991-ben csatlakozott a mozgalomhoz, amelynek központi eleme a közösen végzett mozgás.

Rövid torna időseknek
A képre kattintva galéria nyílik. (9 kép)

A kispesti erős ember, a világ- és Európa-bajnok erőemelő Nick Árpád segítségével, az időseknek és a nehezebben mozgóknak összeállított tornagyakorlatokkal mozgatták át végtagjaikat a résztvevők, teljesítve a Kihívás napi penzumot: 15 perc az életkornak és a fizikai állapotnak megfelelő mozgást az egészségért.

Mint azt Balázs Piroska, a Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat vezetője elmondta, a szolgálat felújított és akadálymentesített wekerlei telephelyén rendszeresek a „tornaórák”, az itt folyó szakmai, fejlesztő munkának szerves része a testmozgás. Ehhez minden adott, hiszen a korszerű udvari sporteszközöket, fitneszgépeket szakember segítségével használhatják nemcsak a gondozottak, hanem a kispesti idősek, a nyugdíjas klubok és a kerületi nyugdíjas egyesületek tagjai.

A közös mozgás után jól esett egy kis pihenés. A délután kellemes és vidám eltöltéséhez a Csillagok Napközi Otthona tagjainak zumba-bemutatója és Agárdy László humorista is hozzájárult szórakoztató műsorával.