HÍREK  2014. október 27.      2,225
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Megalakult az új képviselő-testület

A megválasztott polgármester, Gajda Péter, a város díszpolgárai, országgyűlési képviselői, Hiller István, az Országgyűlés alelnöke, valamint Burány Sándor és az érdeklődők jelenlétében az MSZP-DK-Együtt-PM tizenegy, a Fidesz-KDNP egy egyéni körzetben megválasztott, a Fidesz-KDNP négy, a Jobbik és az LMP egy-egy listás képviselőjével megalakult az új kispesti képviselő-testület. A 18 tagú testület öt évig, a 2019-ig vesz részt a helyi önkormányzati munkában.

Megalakult az új képviselő-testület
A képre kattintva galéria nyílik. (17 kép)

A testületi ülés kezdetén, napirend előtt, dr. Hajdani Ilona, a Helyi Választási Bizottság vezetője tájékoztatta a megjelenteket az október 12-i önkormányzati választásokról, annak eredményéről, majd az önkormányzati képviselők  és a polgármester átvették megbízóleveleiket. Ezek után került sor az újonnan megválasztott városvezető és a képviselők eskütételére.

A képviselő-testület tagjai:

MSZP-DK-Együtt-PM: Fekete László, Bogó Józsefné, Rátkay Andrea, Teknős Ferenc, Kránitz Krisztián, Kertész Csaba, Lackner Csaba, Somogyi Lászlóné, Szujkó Szilvia, Varga Attila, Vinczek György.
Fidesz-KDNP: Ékes Gábor, Dódity Gabriella, Lazányi Ferenc és Szathury Kolos (listás).  Jobbik: Lázár Tamás (listás).
LMP: Ferenczi István (listás).

Az új testület a közösen elfogadott napirend szerint folytatta munkáját. Először elfogadták a polgármester javadalmazásáról, illetve az őt megillető költségtérítésről szóló javaslatot.  Ezt követően a képviselők rábólintottak a képviselő-testület és szerveinek szervezeti és működési szabályzatára (SZMSZ).

Titkos szavazáson döntöttek a képviselők arról, hogy a polgármester munkáját Vinczek György és Kertész Csaba főállású, Rátkay Andrea pedig társadalmi megbízatású alpolgármesterként segíti majd, munkájuk javadalmazását is elfogadta a testület.

A már elfogadott SZMSZ-nek megfelelően megválasztották a testület bizottságainak vezetőit, valamint az önkormányzat tanácsnokait is. Így az Ügyrendi Bizottságot Fekete László, a Költségvetési és Közbeszerzési Bizottságot Kránitz Krisztián, a Tulajdonosi Bizottságot, Teknős Ferenc, a Várospolitikai és Városüzemeltetési Bizottságot Lackner Csaba, a Szociális és Lakásügyi Bizottságot Varga Attila, a Közművelődési, Oktatási, Sport, Ifjúságpolitikai és Egészségügyi Bizottságot Szujkó Szilvia, a Környezetvédelmi Bizottságot Bogó Józsefné, a Pénzügyi Ellenőrző Bizottságot Ékes Gábor vezeti majd.

Tanácsnoki feladatokat lát el Somogyi Lászlóné (Wekerle ügyeiért felelős tanácsnok), Ferenczi István (fenntartható fejlődés tanácsnoka), valamint Lázár Tamás (közbiztonsági tanácsnok). A fejlesztéspolitikai és a foglalkoztatáspolitikai tanácsnokok megválasztására később kerül sor.