HÍREK  2014. december 19.      1,317
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

„Legyél Te is angyalka!” Kispesten

Advent utolsó vasárnapja előtt, csütörötkön adták át a „Legyél Te is Angyalka!” elnevezésű program ajándékait a Városháza dísztermében. Idén, a gyerekeknek szóló ajándékokon kívül, az önkormányzat támogatásával negyven kispesti család kap ötezer forint értékben, zömében tartós élelmiszerből álló ajándékcsomagot.

„Legyél Te is angyalka!” Kispesten
A képre kattintva galéria nyílik. (9 kép)

Kispest immár második alkalommal csatlakozott a civil kezdeményezéshez. Nem volt kérdéses, hogy az önkormányzat idén is szeretné, ezért segíti, hogy a szegényebb családokban is ünnepélyes lehessen a karácsony – mondta Gajda Péter polgármester, amikor a Városháza dísztermében vezetőtársaival, Vinczek György és Kertész Csaba alpolgármesterekkel közösen átadta az önkormányzat ajándékát, a negyven, zömében tartós élelmiszert tartalmazó csomagot.

Egy teljesen önálló, magánjellegű kezdeményezésből nőtte ki magát a" Legyél Te is Angyalka!" elnevezésű program, amelyet barátaimmal együtt harmadik éve önkéntes alapon szervezünk, gyűjtjük hozzá az ajándékokat – tudtuk meg Andula Zsuzsától, aki évek óta a szociális szférában dolgozik, és látja, milyen szomorúak a nélkülöző családokban a gyerekek az ünnepek közeledtével. Hogy örömet vigyenek a mélyszegénységben élőkhöz is, ezért indították el a „Legyél Te is Angyalka!” programot.

A segítőkészség minden képzeletünket felülmúlta idén is, hiszen a baráti, az ismerősi körben és a közösségi oldalon történt „toborzás” eredményeképpen 350 gyermek, ebből negyven kispesti, ajándékozását oldjuk meg idén – mondta el a program főszervezője. A szervezésről Andula Zsuzsa elárulta: a gyerekek megírták a leveleiket, ők pedig minden egyes gyerekhez az interneten, baráti körben toboroztunk egy „szponzor-angyalt”, aki teljesítette a levélben foglaltakat. Ebben a munkában Kispesten a Családsegítő Szolgálat és Gyermekjóléti Központ munkatársai voltak az önkéntes angyalok segítségére. Andula Zsuzsa kiemelte, hogy Kispest az egyedüli olyan kerület, ahol az önkormányzat olyan mértékben állt a kezdeményezés mellé, hogy a rászoruló családoknak, a gyerekeknek szóló ajándékokon kívül, tartós élelmiszercsomagot adott.