HÍREK  2015. január 19.      1,362
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Elkészült a Sibrik felüljáró egyik fele

A tervek szerint január 29-én reggeltől már használhatják majd a gépkocsival közlekedők a Sibrik Miklós felüljáró Ferihegy felőli sávját – derült ki azon a mai bejáráson, ahol a már elvégzett munkákról és az elkövetkező feladatokról számoltak be a szakemberek. A második ütemben, a híd másik felének a felújítása február elején kezdődik.

Elkészült a Sibrik felüljáró egyik fele
A képre kattintva galéria nyílik. (7 kép)

Korábban már beszámoltunk arról, hogy a közúti forgalom folyamatos fenntartása mellett a tervek szerint 2015. október közepéig tart majd két ütemben a Kispestet és Kőbányát összekötő közúti híd teljes felújítása. A forrást a főváros biztosítja a munkálatokhoz. A projektgazda a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), a kivitelező pedig A-HÍD Építő Zrt. 

A most befejeződött első ütemben hossztengelyében kettévágták a hidat, és elbontották a Ferihegy felőli (keleti) oldalt. Ez idő alatt a centrum felőli (nyugati) oldalon kétszer egy sávban haladt a forgalom.

Beloczki Attila, az építkezés műszaki ellenőre a bejáráson elmondta: egy hét múlva, ha a hatóságok is engedélyezik a forgalom megindítását a már elkészült hídrészen, akkor január 29-én reggel megindulhat itt a forgalom. Ez csak egy részműszaki átadás, hiszen a teljes híd idén októberre készül majd el – hangsúlyozta. Mint a jelen lévő szakemberektől hallhattuk, a statikailag különálló hídfélen a forgalom biztonságosan haladhat majd annak ellenére, hogy például a végleges kopóréteg csak később, a másik hídféllel egy időben kerül az úttestre, és az egybefüggő járdákat is csak majd a teljes befejezéskor építik ki. Hamarosan kialakítják a híd előtti kis csomópont forgalomba való csatlakoztatását is.

A február elején kezdődő második ütemben a centrum felőli részt bontják majd el, és a megújult hídfélen haladhat a forgalom kétszer egy sávban. A munkálatokat éjszaka is végzik majd, az építéssel kapcsolatos szállítások útvonalát pedig a tervek szerint Kőbánya felé jelölik ki.