HÍREK  2015. augusztus 02.      1,420
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Véget ért a testvérvárosi diákok táborozása

Vasárnap lezárult az idei testvérvárosi diákcsereprogram kispesti fejezete; csaknem száz lengyel, bolgár és török fiatal káptalanfüredi táborozása ért véget. Húsz kispesti gyerek az önkormányzat szociális táborában töltötte a vakációt, és ismerkedett a külföldi diákokkal. A táborlakókat a héten Gajda Péter polgármester, Vinczek György és Kertész Csaba alpolgármesterek, valamint Szujkó Szilvia, Bogó Józsefné és Varga Attila önkormányzati képviselők is meglátogatták.

Véget ért a testvérvárosi diákok táborozása
A képre kattintva galéria nyílik. (23 kép)

A vendégek a magyar gyerekek kulturális műsorát láthatták: az Arts’ Ok Tánciskola produkcióival és népdalokkal kedveskedtek a közönségnek. Az egyhetes káptalanfüredi nyaraláson a Krzeszowicéből, Smolyanból és Pendikből érkezett fiatalok is ízelítőt adtak kultúrájukból: lengyel, bolgár és török estet tartottak. A balatoni táborozás alatt a külföldi diákok jártak Tihanyban, Veszprémben, bejárták Káptalafüred környékét és többféle sportversenyen is összemérték ügyességüket. Előtte három napot kispesti családoknál töltöttek, a kerülettel és a fővárossal ismerkedtek.

A folytatásában a Kispesti Kós Károly Általános Iskola diákcsoportja kedden tíz napra a törökországi Pendikbe utazik. A diákcsereprogram célja, hogy a benne résztvevő gyerekek jobban megismerjék egymás városait, országainak sajátosságait, kultúráját, barátságokat kössenek egymással, tovább erősítve a települések közötti kulturális kapcsolatokat.