HÍREK  2015. szeptember 16.      1,334
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Megújult a világítás a Gábor iskolában

Iskolakezdésre teljesen kicseréltette a Gábor iskola fénycsőarmatúráit az önkormányzat. A felújítás eredményeként 50 százalékos megtakarítás mellett ugyanennyivel több fényt kapnak a termek. Gajda Péter polgármester, Vinczek György alpolgármester, valamint Szujkó Szilvia, Kránitz Krisztián, Lackner Csaba és Varga Attila képviselők kedden látogattak el az iskolába.

 

Megújult a világítás a Gábor iskolában
A képre kattintva galéria nyílik. (7 kép)

Az armatúracsere része annak világításkorszerűsítési programnak, amelynek keretében megújítjuk a kerületi iskolák tornatermeinek világítását. Itt az egész iskolai világítást kicseréltük, mintegy 3 millió forint ráfordítással – mondta el lapunknak Kispest polgármestere. Gajda Péter hangsúlyozta, hogy a korszerűsítés eredményeként jelentős, várhatóan 50 százalékos energiamegtakarítást sikerül elérni úgy, hogy erősebb fényt kapnak a termek, így jobb világítás mellett tanulhatnak az iskola diákjai.

Dessewffyné Szabó Erzsébet igazgatótól megtudtuk, a munka – amelyet az iskolával egyeztetve végzett el a kivitelező – rövid idő alatt elkészült: az elavult, kevés fényt adó világítótesteket a tantermekben, a tornateremben, az ebédlőben és a folyosókon új, korszerű tükrös, rácsos armatúrákra cserélték.