HÍREK  2015. október 01.      1,171
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Ünnepi műsorral köszöntötték az időseket

Hetedik alkalommal köszöntötte a kispesti időseket az önkormányzat és a Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat az Idősek Világnapja alkalmából a KMO Művelődési Házban. Az ünnepi rendezvényen Hűvösvölgyi Ildikó és Kautzky Armand örvendeztette meg műsorával a közönséget.   

Ünnepi műsorral köszöntötték az időseket
A képre kattintva galéria nyílik. (13 kép)

A vendégeket, a szolgálat ellátottjait, a nyugdíjas civil szervezetek képviselőit és az önkormányzati képviselőket köszöntő Balázs Piroska, a Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat igazgatója a nap történetéről beszélt: Az ENSZ Közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét az Idősek Világnapjává, azért, hogy középpontba helyezzék a méltóságteljes öregkort, foglalkozzanak az időskor kérdéseivel és azért, hogy az idős embereket visszairányítsák a közösségi életbe, sokszor a munka világába. Elmondta, Kispesten naponta 700-800 ellátottnak nyújt segítséget a Segítő Kéz.

„Önmagát becsüli meg minden nemzedék azáltal, hogy tudomásul veszi: a világ nem vele kezdődött” – idézte Sütő András írót Vinczek György alpolgármester, aki az előző korosztályok megbecsüléséről, az idős emberek értékeiről, szeretetről, létbiztonságról beszélt ünnepi köszöntőjében. Érezzék az idős emberek a törődést, azt, hogy számítanak rájuk, hogy közösséghez tartoznak – hangsúlyozta. Végezetül Niccolo Machiavellit idézte: "Minél több homokszem pergett le életünk homokórájából, annál tisztábban láthatunk át rajta." Mindenkinek boldogságot, békét és biztonságot kívánt és azt, hogy lássanak át minél tisztábban ezen a homokórán.

Az alpolgármester és az intézményvezető a kispestiek és az önkormányzat nevében köszöntötte a Segítő Kéz két legidősebb ellátottját, a 92 éves Szabó Sándor Gyulát és Szabó Sándort.

Az ünnepi rendezvényt Kispest Önkormányzata, a KMO Művelődési Ház és a PENSIO Minőségi Közétkeztetési Kft. támogatta.