HÍREK  2016. április 20.      1,681
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Megújult az Őszirózsa Idősek Klubja

Alig két hét alatt készültek el az idősek klubja világításának és csatornahálózatának felújítási munkálatai. A felújítás költségeit az önkormányzat 2016. évi költségvetésébe már betervezték, több mint 2,5 millió forintból valósulhatott meg a beruházás. Az átadáson Gajda Péter polgármesteren, Vinczek György alpolgármesteren, Kránitz Krisztiánon, a munkálatokat felügyelő VAMŰSZ igazgatóján kívül Teknős Ferenc önkormányzati képviselő, valamint a kivitelező LAC-COOP Lft. vezetője vett részt.

Megújult az Őszirózsa Idősek Klubja
A képre kattintva galéria nyílik. (9 kép)
-

Kispest polgármestere a családias átadóünnepségen elmondta, a Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat ebben az évben lehetőséget kapott arra, hogy a húsz idős ember nappali gondozását ellátó Őszirózsa Idősek Klubjában a már több éve tervezett felújítási munkákat elvégezzék, ezzel biztosítva a klubtagok és a szociális étkezést igénybevevők biztonságosabb, környezetkímélőbb és higiénésebb ellátását, napi kiszolgálását. A felújítás mintegy 2,5 millió forintos összegéből mintegy 852 ezer forintot fordítottak a világítás-felújításra, amelynek során a régi fényforrások és lámpatestek leszerelték, helyettük 30 darab elektronikus előtéttel szerelt mennyezeti lámpatestet tettek. A szennyvízcsatorna felújítása, a csatorna cseréje, utcai hálózatba bekötése, a kapcsolódó felújítási munkákkal együtt (betonozás, kőművesmunkák, szigetelés, burkolás, épületgépészeti csővezetékek, szerelvények, berendezések cseréje) megközelítőleg 1,7 millió forint volt, amelynek költségeit az önkormányzat 2016. évi költségvetése tartalmazta – tette hozzá Gajda Péter.

Balázs Piroska intézményvezető, aki a kivitelező gyorsaságát és rugalmasságát is dicsérte az átadóünnepségen,  köszöntőjében kiemelte, hogy az önkormányzat által finanszírozott felújítási munkákon kívül az intézmény saját költségvetése terhére történt a helyiségek festése mintegy 25 ezer forint, illetve a falak sérülését gátló párnafa szerelése az ebédlőbe és a nappali foglalkoztatóba, mintegy 100 ezer forint értékben. A felújítás ideje alatt az idősklub tagjai a szomszédos Csillagok Napközi Otthonában kaptak elhelyezést.

 Az intézmény történetéről az intézményvezető elmondta: az Őszirózsa Idősek Klubja kezdetekben Gondozási Központ néven a Fő utcában, a jelenlegi Nyugdíjasház udvarán lévő kis épületben működött. A Nyugdíjasház Fővárosi Önkormányzathoz való visszacsatolása miatt a Batthyány utcai Nyugdíjasházban működő Idősek Klubját és Gondozási Központot 1997-ben egy önkormányzati tulajdonú családi házba helyezték át. A ház szanálása után 2006-ban az intézményvezetéssel együtt egy közös új épületegyüttesben helyezték el a Táncsics M. u. 7. szám alá, ahol jelenleg is működik két telephelyével, az Őszirózsa Idősek Klubjával és a Csillagok Napközi Otthonával együtt.