HÍREK  2016. május 23.      2,316
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Közösségi hétvége Wekerletelepen

A tizenkettedik Wekerlei Székelykapu Napokon is gazdag programkínálat várta a kispestieket, wekerleieket. Péntektől vasárnapig tartott a Magyar Kollégium Kulturális Egyesület, a Wekerlei Társaskör Egyesület és a Wekerlei Futóklub tavaszi szabadtéri rendezvénye.

Közösségi hétvége Wekerletelepen
A képre kattintva galéria nyílik. (9 kép)

A Wekerlei Társaskör pincegalériájában Fontos György Légből kapott Wekerle című drónfotó- kiállításával kezdődött a XII. Wekerlei Székelykapu Napok programsorozata péntek délután, majd ugyanitt Barokk utazások címmel a Triola fúvósegyüttes muzsikált.

Közösségi hétvége Wekerletelepen
A képre kattintva galéria nyílik. (28 kép)

Szombaton már reggel birtokba vették a színpadot a kispesti óvodások és iskolások, valamint a művészeti és sportcsoportok tánc- és sportbemutatókkal. A műsort a Wekerlei Kultúrház szervezte. Felállították sátraikat az árusok, kinyitott a Wekerlei Társaskör, az önkormányzat és a Wekerlei Kultúrház sátra is, az Életfa Terén levegővel kapcsolatos játékokat lehetett játszani, és játékos foglalkozások várták a családokat. Ismét indult a helytörténeti kocsikázás, és volt „Ady mozi-túra” is.

A délutáni színpadi programok sorát az ADOL Mozgásművészeti Stúdió produkciója nyitotta, majd az Aranyszamár Színház bábelőadása következett. A Tabán Szerb Folklór Együttes nem csupán bemutatót tartott szerb táncokból, hanem meg is táncoltatták a közönséget a színpad előtt.

Az esti program nyitányaként a főtámogató önkormányzat nevében Gajda Péter polgármester köszöntötte a fellépőket, illetve a közönséget, és köszönte meg a wekerlei önkénteseknek a nagyszerű rendezvényt. A folytatásban a Wekerlei Mozgásműhely Yaminah Orientális Tánccsoportja tartott hastáncbemutatót, majd a M. A. G. Jazz Trió zenélt sötétedésig. A szombat esti program a B-Shop kocsmazenéjével ért véget.

Közösségi hétvége Wekerletelepen
A képre kattintva galéria nyílik. (26 kép)

Vasárnap reggel rajtolt el a hagyományos a Wekerlei Székelykapu-futás. A versenyt, amelyen idén is több százan indultak el, már tizennegyedik alkalommal rendezte meg a Romhányiné Kovács Mária vezette Wekerlei Futóklub.

Közösségi hétvége Wekerletelepen
A képre kattintva galéria nyílik. (11 kép)

Az ebéd után kezdődött Wekerlei Pikniket helyi csoportok sportbemutatói színesítették, amelyekhez a kitelepült piknikezők is csatlakozhattak. A Wekerlei Székelykapu Napok főszervezőjétől megtudtuk, hogy számára igazán ez a fontos esemény, a „szívem csücske”, mert aki erre kijön, a hatalmas háttérmunka ellenére sem érzi, hogy profi szervezők állították össze a programot, hanem a lazaságot, a közvetlenséget tapasztalhatja – mondta Romhányi András, hozzátéve, az a lényeg, hogy akik itt vannak a pikniken, talán átérzik, milyen békében és szabadságban élni. Erre a napra úgy emlékeznek majd, hogy ember módjára tudtunk élni. A Magyar Kollégium Kulturális Egyesület elnöke külön kiemelte, hogy az önkéntesek munkája mellett az önkormányzattól kapott egymillió forint támogatás is hozzájárult a háromnapos fesztivál színvonalas lebonyolításához.