HÍREK  2016. május 27.      3,040
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Ünnepelt a 30 éves óvoda

Arany-nappal ünnepelte a 30. születésnapot Kispest legfiatalabb kisdedóvója, az Arany óvoda. Vinczek György alpolgármester, Bogó Józsefné és Fekete László önkormányzati képviselők, valamint Bertók Zoltánné, a Humánszolgáltatási Iroda megbízott vezetője is jelen volt az ünnepségen.

Ünnepelt a 30 éves óvoda
A képre kattintva galéria nyílik. (19 kép)

A gyerekekt, pedagógusokat és szülőket köszöntő Vinczek György alpolgármester az óvoda „leg”-jeit sorolta: ez a legfiatalabb kispesti óvoda (bölcsődéből alakult 1986-ban), az országban először foglalkozott integráltan a gyerekekkel, 9 csoportjával ez a legnagyobb óvoda a kerületben, és ez a legszebb, legjobban felszerelt intézmény. Azt kívánta, mindig sok sikerélményük legyen az itt nevelkedett gyerekeknek, és – mint hangsúlyozta – az önkormányzat is minden segítséget megad az óvodának, hogy az ide járó gyerekek minél felkészültebbek legyenek.

Párkány Imréné óvodavezető, aki 1911 óta irányítja az intézményt, elsőként az első vezetőt, Vázsonyi Irént köszöntötte, majd megköszönte a fenntartó önkormányzat támogatását, amely alapja a színvonalas nevelőmunkának az óvodában. Elmondta, sokan választják az óvodai beiratkozásnál az intézményt, ez is bizonyítja, hogy magas színvonalú nevelőmunka folyik az Arany oviban.

A köszöntők utáni műsorban az óvodai csoportok adtak ízelítőt a közönségnek az óvodát jellemző sokszínűségből, majd foglalkozások, játékok várták az ünneplő gyerekeket és szüleiket.

Az óvoda 2015-re 500 négyzetméteres földszinti szárnnyal és egy 250 négyzetméteres emeletráépítéssel gyarapodott. Így újabb hetvenöt kisgyereket tudott fogadni. Az önkormányzat több mint 175 millió forintot nyert európai uniós forrásból az óvoda bővítésére, a pályázati támogatáshoz 80 millió forint saját erőt tett hozzá, így összesen mintegy 255 millió forintba került az építkezés.