HÍREK  2016. október 06.      1,406
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Ötven éve együtt élő kispesti házaspárokat köszöntöttek

Huszonnégy olyan kispesti házaspárt köszöntöttek ma a Városházán, akik 50 éve, vagy annál régebben kötöttek házasságot. A 13. köszöntésen Gajda Péter polgármester, valamint Vinczek György alpolgármester és Huszár Erzsébet idősügyi tanácsos emléklappal és az önkormányzat ajándékcsomagjával gratulált az idős embereknek.

Ötven éve együtt élő kispesti házaspárokat köszöntöttek
A képre kattintva galéria nyílik. (13 kép)

Hagyomány köszönteni azokat a kispesti párokat, akik ilyen hosszú ideje élnek együtt békességben, szeretetben – mondta köszöntőjében Kispest polgármester. Gajda Péter hangsúlyozta, nem csupán udvariassági gesztusról van szó, fontos beszélni arról, hogy a család, a házassági kapcsolat milyen kiemelkedő érték, ezért is állíthatók az idős házaspárok példaképül a fiatalok elé. Hozzátette még, kutatások is bizonyítják, hogy a kapcsolatban, házasságban élők hosszabb életkort élnek meg.

A házaspárokat a népszerű humorista, Illés István „Ayala” és lánya, Illés Anna köszöntötte ünnepi műsorral.

Pohárköszöntőjében Vinczek György a hosszú házasság titkaira keresett magyarázatot: szerinte kár hosszasan keresni, hiszen úgysem találunk mindenkire érvényes megoldásokat, recepteket, mert minden házaspárnak magának kell megtalálnia közös életük során a harmóniát.