HÍREK  2016. október 27.      1,299
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Rendkívüli ülést tartottak a képviselők

Egyebek mellett a Kispesti Egészségügyi Intézet szakorvosi és nem szakorvosi óraszámainak átcsoportosítását is tárgyalta csütörtöki rendkívüli ülésén a képviselő-testület.

Rendkívüli ülést tartottak a képviselők
A képre kattintva galéria nyílik. (10 kép)

Napirend előtt az átalakított, 2017. január 1-jétől Klebelsberg Központként működő Klik XVIII., a XIX. és a XX. kerületeket magába foglaló Külső-Pesti Tankerületének új vezetője, Bak Ferenc mutatkozott be személyesen is a képviselő-testületnek. Gajda Péter polgármester ennek apropóján elmondta, hogy folyamatosan zajlanak az egyeztetések, éppen a napokban is megbeszélést folytattak a kerületi oktatási intézmények államosítását megelőző átadás-átvételről.

Módosították a képviselők az egyes keretövezetekben gyakorolható gazdasági tevékenységekről, valamint az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakáscélú helyiségek bérléséről és elidegenítéséről szóló rendeleteket.

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztárral (OEP) való elszámolás, támogatás miatt tűzte napirendjére a testület a Kispesti Egészségügyi Intézet szakorvosi és nem szakorvosi óraszámainak átcsoportosítását. Mint Vinczek Györgytől, a kerület egészségügyi ellátást felügyelő alpolgármestertől az ülés végén megtudtuk, erre azért volt szükség, mert vannak olyan szakrendelések, például a reumatológia, ahol a támogatottnál – azaz a kapacitásánál – jóval több beteget látnak el, míg más területek különböző okok (orvos-, eszköz-, igényhiány) miatt alul teljesítenek. Tekintettel arra, hogy 2009 óta az OEP új kapacitásokat nem fogad be, szükségessé vált a törvény keretein belül bizonyos óraszám-átcsoportosítások végrehajtása az egyes szakmák között. Az átcsoportosítást követően úgy javul az intézet teljesítményének elszámolhatósága az OEP-felé történő, hogy továbbra is biztosítva maradnak az egészségügyi szolgáltatásokhoz szükséges személyes és tárgyi minimumfeltételek. A napirend kapcsán jegyezte meg az alpolgármester, hogy például a kispesti gyerekek gyors, szakszerű és korszerű ellátása érdekében az önkormányzat évek óta támogatja a Heim Pál Gyermekkórház sürgősségi ellátást végző egységét.

Utolsó napirendként egyetértettek a képviselők a fővárosi közgyűlés döntésével, hogy a kerület képviseletében a polgármester írja alá azt a konzorciumi együttműködési megállapodást  a Fővárosi Önkormányzattal és a Budapesti Közlekedési Központtal, amelynek keretében várhatóan megvalósulhat a ,,Kerékpáros-barát infrastrukturális fejlesztések Budapest XIX. kerületében” című, 350 millió forint értékű projekt.