HÍREK  2017. április 07.      2,805
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Tíz éves a Jahn Ferenc utcai Rehabilitációs Centrum

Szemezgetések címmel 14. alkalommal tartottak szakmai konferenciát a Rehabilitációs Társaság Neurorehabilitációs Szekciójának tagjai. A KMO-ban rendezett eseményen egyben a szekció 15., illetve az Egyesített Szent István és Szent László Kórház Jahn Ferenc utcai Rehabilitációs Centrum létrehozásának tízedik évfordulóját is ünnepelték.

Tíz éves a Jahn Ferenc utcai Rehabilitációs Centrum
A képre kattintva galéria nyílik. (11 kép)

A kettős ünnepen Dr. Fáy Veronika rehabilitációs centrum igazgató-főorvosa köszöntő beszédében azokra a napokra tekintett vissza, amikor a Jahn Ferenc utcában lévő épületben, a volt természetgyógyászati centrum helyén negyven munkatársával megkezdte egy új egészségügyi intézmény kialakítását. Mint mondta, a csapat azóta is jó hangulatban, eredményesen dolgozik együtt, csupán a nyugdíjba vonulók helyére jöttek úja munkatársak.

Egy egészségügyi intézményt is az minősít, hogy azok az orvosok, szakemberek, akik valamelyest értenek szakmájukhoz, választják-e saját maguknak, vagy ajánlják-e hozzátartozóiknak. A rehabilitációs centrum Kispesten ilyen hely – mondta a nap egyik védnöke, Prof. dr. Vályi-Nagy István, az Egyesített Szent István és Szent László Kórház főigazgatója, aki szerint a centrumban Fáy doktornő vezetésével évek óta kiváló munka folyik. A főigazgató beszédében azokra a kormányzati tervekre is kitért, amely szerint a teljes fővárosi egészségügyi ellátás megújulhat 2025-re, és az elkészült átfogó budapesti kórházfejlesztési koncepció alapján a dél-pesti régióban, a Haller út-Nagyvárad téri egység kialakításával, egy 1300 ágyas épülettömbbel az Egyesített Szent István és Szent László Kórház területén, a Heim Pál Kórházzal a hozzá tartózó centrummal kiegészítve is kiemelt szerepet kap majd a budapesti ellátórendszerben.

A rendezvénynek helyet adó kerületi önkormányzat nevében Vinczek György alpolgármester köszöntötte a részvevőket, valamint tolmácsolta a kispestiek elégedettségét is az intézmény munkájával kapcsolatban. Az alpolgármester is örömmel üdvözölte a kormányzati terveket, fejlesztési elképzeléseket, hiszen ez valamennyi kispesti érdeke is.

A nap során szakmai előadásokat hallgathattak meg a résztvevő szakemberek.