HÍREK  2017. május 04.      1,318
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Reggeliztek a bringások

Sokan ültek kerékpárra és álltak meg egy forró teára, szendvicsre az önkormányzat hagyományos Bringás reggelijén a Shopmark (Europark) kerékpártárolója előtt.

Reggeliztek a bringások
A képre kattintva galéria nyílik. (8 kép)

A Bringás reggeli az önkormányzat egyik legnépszerűbb rendezvénye, minden évben két alkalommal, tavasszal és ősszel is, időjárástól függően 150-250 kispesti, vagy a városon átkerekező kerékpáros érkezik munkába, iskolába, óvodába menet az önkormányzati sátorhoz – mondta Gajda Péter polgármester, aki szinte minden alkalommal eljön ide, csakúgy, mint Vinczek György alpolgármester és Varga Attila önkormányzati képviselő. A kerékpáros-barát rendezvényen arról is beszélt a polgármester, hogy hamarosan megkezdődik az a fejlesztési program, amely keretében a fővárossal közös uniós pályázaton, mintegy 350 millió forintot költenek majd a meglévő kerékpárutak fejlesztésére, biztonságosabbá tételére, zárható kerékpártárolók építésére.

Most is, mint eddig minden alkalommal, fél nyolckor voltak a legtöbben a sátor előtt, ahol a reggelin kívül a kerületi rendőrkapitányság munkatársai KRESZ-tesztet töltettek ki az érkezőkkel. Az időjárás kicsit befolyásolta a résztvevők számát, hiszen a tegnapi eső miatt valamivel kevesebben érkeztek, mint máskor, de aki eljött, most sem panaszkodott a reggelire és az ajándékokra, amelyek között voltak újdonságok is, például most vízhatlan nyeregtakarót is adtunk – mesélte Fülöp Péter főszervező.